U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

Prva hrvatska zlatna medalja u atletici!!
Objavljeno: 03.09.2007.
Blanka Vlašić osvojila je prvu hrvatsku zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u atletici. Blanka je preskočila 205 cm, a pokušala je i oboriti svjetski rekord skačući na 210.

Blanka Vlašić na krovu svijeta

Članak preuzet s www.jutarnji.hr

Blanka Vlašić je svjetska prvakinja u skoku u vis! U Osaki je demonstrirala novi pobjednički ples. Treći pokušaj preko 205 cm bio je uspješan, a kada je nekoliko minuta poslije toga Ana Čičerova treći put rušila letvicu, i definitivan znak da je nakon skoro dva sata i 15 minuta sve gotovo. Da svjetski skok u vis ima novu vladaricu. Antonietta Di Martino i Čičerova ostale su na 203 cm i podijelile drugo mjesto.

- Nije bilo lako doći do ove zlatne medalje. Pritisak je bio velik još od prvog natjecanja u sezoni u Dohi. Teško je bilo proživjeti ove dane, posebno posljednja dva. Zato sada osjećam veliko, veliko olakšanje. Toliko sam željela ovu medalju, ne možete ni slutiti koliko mi ona znači - govorila nam je Blanka Vlašić u mix-zoni gdje je dala više od 50 intervjua.

Definitivno je bila jedna od zvijezda dana. Rečenice su zvučale dosta racionalno, bila je smirena i nasmiješena. Emocije je dugo zadržavala u sebi.

- Nisam htjela prije plakati iako sam već nakon 205 cm osjetila takav osjećaj. Željela sam se što duže sačuvati, završiti natjecanje kako treba. No, kada sam čula himnu kako svira za mene, nisam mogla izdržati. Suze su same počele teći.

Ipak, morali smo se malo vratiti na natjecanje. Na veliki finale.

- Dobro sam se osjećala cijelo vrijeme. Znala sam da mogu preskočiti i 205 i 207 cm; koliko god treba. U pravim sam trenucima najbolje skakala. Ne znam što više da govorim. Još sam u šoku i tko zna kako ću dugo biti.

Jedina situacija u kojoj Blanka nije bila na prvome mjestu dogodila se na dva metra. Talijanka Di Martino je tu visinu preskočila u prvom pokušaju, Hrvatica u drugome.

- Nije bilo nimalo zabrinutosti. Kada sam onako dobro preskočila 200 cm iz drugog pokušaja, dobila sam dodatnu sigurnost. Kažem, bilo je to teško natjecanje, velika borba. Tek nakon skokova preko 203 i 205 cm počela sam se zabavljati. Drago mi je što nisam ostala na 203 cm, što sam preskočila jednu visinu više od drugih. Bio je to idealan scenarij, sve kako sam zamišljala. Šteta što letvica na 210 centimetara nije ostala stajati, a mogla je. No, nema veze, drugi put će ostati. Danas je bilo bitno pobijediti, radilo se o svjetskom zlatu.

Emocije su tekle iz svake Blankine rečenice.

- Tako dugo sam maštala o ovome. Divno je biti svjetska prvakinja. Kada sam postajala svjetska juniorska prvakinja u Čileu i Jamajci, nisam imala snage za pobjednički krug, pretrčati svih 400 metara. Danas sam napokon bila spremna za takvo što, ali suci mi nisu dali. Ma, bit će još prilika.

Tekstovi