U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

Završena Ljetna kros liga Prelog 2007
Objavljeno: 04.09.2007.
Tijekom srpnja i kolovoza, u organizaciji Triatlon kluba "Međimurje" i Planinarskog društva Prelog, u Prelogu se po prvi puta održavala Ljetna kros liga.

Svakog četvrtka u 19 sati moglo se trčati 2 km, 4km ili hodati 2km. Nakon 8 kola od kojih se 7 bodovalo za ukupni poredak na trkačkoj stazi od 4 km ukupni pobjednici su Renata Goričanec iz Sv. Marije i Nikola Pavčec iz Preloga. Na kraćoj stazi od 2 km slavili su Irena Vuk iz Preloga i Kristijan Rautek iz Zagreba. U hodačkoj konkurenciji pobijedila je Renata Kutnjak-Kiš.

U 8 kola nastupilo je 85 natjecatelja, 23 trkačice i 62 trkača s prostora Međimurja, Varaždina, Zagreba, Slavonskog Broda, Graza pa čak i New Yorka.

Proglašenje najboljih i svečani domjenak su održani u restoranu "Marina".
S obzirom da je ovo projekt koji se održava po prvi puta organizatore je iznenadio tako veliki odaziv i interes te se nadaju da će slijedeće godine broj sudionika biti i veći.

Unatoč ponekad ekstremnim vremenskim uvjetima ( visoke temperature, oluja,...) na startu se uvijek pojavio veliki broj natjecatelja. Sve to pokazuje da na našim prostorima postoji interes i potencijal za vanstadionsku atletiku, da li sa svrhom promicanja zdravog načina života i rekreacije ili pak natjecateljskog sporta.

Slijedeće godine također će se održavati liga, a organizirati će se i triatlon koji će se bodovati za Kup Hrvatske u triatlonu.

Projekt su poduprli Županija međimurska , Grad Prelog i tvrtka Woolf iz Murskog Središća.

Tekstovi