U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

Najbolji hrvatski Ironman
Objavljeno: 09.09.2007.
Dejan Patrčević, najbolji hrvatski triatlonac i jedan od najboljih europskih trkača Ironmana, specifične utrke triatlona.

Tekst preuzet iz Zagreb NEWS, 1.8.2007.
Tekst napisao: Ante Mihić

U svakom sportu je za uspjeh potrebno puno odricanja, rada i treniranja i svaki sport iz osobe izvlači njegov maksimum u želji za što boljim rezultatom. Triatlon je jedan od onih sportova u kojem sportaš uvijek mora biti fizički i psihički spreman jer za razliku od svih ostalih sportova u ovom sportu spojene su tri discipline, plivanje trčanje i vožnja biciklom.

Dejan Patrčević je hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih triatlonaca u Europi te jedan od kandidata za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Iako već nekoliko godina trči triatlon Patrčević se sve više okreće Ironmanu, posebnoj vrsti utrke koja je za razliku od klasičnog triatlona još zahtjevnija i napornija te 4 puta duža od klasičnog Ironmana.

"Koliko je triatlon zahtjevan sport najbolje pokazuju moji treninzi koji traju i po nekoliko sati dnevno. Triatlon je isrpljujući sport, ali sam ga izabrao jer je sport sa najmanje stresa, sam mogu birati kada i gdje ću trenirati i moji rezultati su rezultat moga rada. Moram biti iskren i priznati da razmišljam o tome da ne nastupim u Pekingu jer ne želim doći i samo nastupiti, moji ciljevi su puno viši", kaže Patričević.

Za Ironman utrke se odlučio jer je želio vidjeti kolike napore može podnijeti ljudsko tijelo, a kada je postigao nekoliko dobrih rezultata, shvatio je da se može utrkivati i protiv najboljih trkača na svijetu.

"Triatlon je sport u kojem je vrlo teško naći sponzore i to je jedan od razloga što se sve više okrećem dugom triatlonu tj. Ironman utrkama. Koliko je ovakvo natjecanje iscrpljujuće, najbolje pokazuje podatak da vrhunski trkači godišnje nastupe na 5 do 10 utrka jer tijelo im jednostavno ne bi podnijelo veće napore. Moji sponzori prepoznali su moj trud i sve mi više pomažu, a Ironman je i puno zanimljiviji gledateljima", rekao je Patrčević.

Tekstovi