U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

Sportaši zbog ljubavi ili ambicije roditelja?
Objavljeno: 26.09.2007.
Zanimljiv tekst o uvijek aktualnoj temi - da li roditelji kroz svoju djecu pokušavaju ostvariti nešto što sami nisu uspjeli? Sjetimo se priče o roditeljima jako uspješnih hrvatskih sportaša. Znate onu staru - gdje ima dima ima i... bar malo istine.

Izvor: Metro Express, 10.9.2007.

Ovih dana cijela Kina priča o Zhang Huimin, osmogodišnjoj djevojčici koja, iako je visoka samo 1,22 metra i teška samo 21 kilogram, tjedno pretrči više od 200 kilometara, dvostruko više od profesionalnih atletičara. Naime, Zhang se teškim treninzima priprema za Olimpijske igre 2016. godine. Htjela je sudjelovati već na nadolazećim, u Beijingu 2008. godine, ali su je odbili zbog njezimih godina.

Zhang Huiminin otac i trener nesvakidašnje atletičarke na brojne kritike i optužbe kojima ga u posljednje vrijeme obasipaju građani i oscijalne službe, kratko odgovara: "Nikada je ne bi silio da trči. Ona to jednostavno obožava.

Stručnjaci upozoravaju kako se ovakva vrsta aktivnosti itekako može odraziti na zdravlje male Zhang.

Puno je slučajeva u kojima su djeca žrtve bolesne ambicije svojih roditelja. Najbolji primjer za to je Indijac Budhia Singh koji je počeo trenirati sa samo tri godine, a već sa pet je mogao pretrčati 60 kilometara za šest sati. Karijera mu je okončana nakon što su socijalne službe otkrile kako ga je otac tjerao na trčanje što je na kraju rezultiralo visokim tlakom i stresom.

METRO MEKSIKO

Tekstovi