U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

Rezime brzog hodanja u 2007. godini
Objavljeno: 19.12.2007.
Kraj godine je vrijeme kada se radi rezime postignutih sportskih rezultata u protekloj godini u raznim sportovima. Koristimo ovu priliku da vas izvjestimo o brzom hodanju, atletskoj disciplini koja je, zahvaljujući zalaganju nekolicine ljudi, doživjela svoj novi povijesni početak.

Kada smo početkom ove godine počeli pričati i pisati o brzom hodanju, počele su padati uglavnom loše i podrugljive kritike. Od mojih prvih hodačkih početaka suočavam se s kritikama, poput one kako je lako osvajati medalje kad nas je malo i kako mi je lako biti prvak među nekoliko natjecatelja.

Do sada sam živio u uvjerenju da je možda stvarno tako, ali ove godine pokazalo se da baš i nije tako, a to se najbolje moglo vidjeti na prvenstvu u Italiji gdje smo osvojili odlične rezultate u konkurenciji 300 hodača iz cijelog svijeta, tako da nas više nitko ne može podcjenjivati. Možda nas je malo, ali smo u svjetskom pogledu više nego dobri.

Prvi uspjeh ove godine je bio taj, što smo suradnjom Zagreba i Zadra napravili po prvi put u povijesti hodački kup koji je sačinjavao 10 trka; po četiri trke u Zagrebu i Zadru, te po jedna trka u Varaždinu i Sv. Filipu i Jakovu. U samom kupu nastupilo je 30 natjecatelja, a ukupni pobjednik je Slovenac Fabio Ruzzier, višestruki svjetski i europski veteranski prvak u sportskom hodanju, te nam je bila izuzetno velika čast što nastupa kod nas.

Imali smo prvenstvo države na 5 km gdje je pobijedio Želimir Haubrih, te na 20 km gdje je pobijedio Saša Radotić.

Najveći uspjeh ove godine smo postigli na Svjetskom atletskom veteranskom prvenstvu u Italiji, gdje smo osvojili ekipno odlično četvrto mjesto (Želimir Haubrih, Krešimir Jurlin i Saša Radotić), te treće i peto mjesto (Želimir Haubrih i Saša Radotić) na otvorenom austrijskom prvenstvu.

Po prvi put imamo ženske predstavnice u hodanju, koje su ove godine također imale zapažene uspjehe: Vlasta Jurlin (Austrija- 4. mjesto i Italija- 5. mjesto) i Ivana Sraga (Bugarska- 3. mjesto).

Želimir Haubrih je ishodao u Austriji trku od 50 km, što nije nitko iz Hrvatske već 30 godina.

Saša Radotić je u konkurenciji za najboljeg atletičara Zadarske županije za ovu godinu.

Slijedeće godine će biti zajednički hrvatsko-slovenski kup u brzom hodanju, a najveći plan je nastup na Europskom veteranskom atletskom prvenstvu, koje će se održati u Ljubljani.

U ime ekipe hrvatskih hodača i svoje osobno ime, želim svima vama sve najbolje za nadolazeće blagdane, te puno sportskih uspjeha u novoj 2008. godini!

Saša Radotić

Tekstovi