U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Razne teme
Organizirani odlazak na europske maratone

Treviso maraton

TK Marathon 95 (Varaždin) ove godine organizira autobusa na 5. Treviso marathon koji se održava 30.03.2008. godine.  Cijena aranžmana je 550,00 kn i ona uključuje: 

  • prijevoz visoko podnim turističkim autobusom; 
  • stručnog licenciranog pratitelja tijekom putovanja; 
  • smještaj u hotelu s 3* na bazi 1 noćenja s doručkom u okolici Trevisa;
  • putno zdravstveno osiguranje; 
  • troškove organizacije i realizacije.

Polazak autobusa je u subotu 29.03. ujutro u 6:00 sati iz Varaždina, a u 7:15 smo u Zagrebu kod zgrade INE. Više o tome u prilogu.

Prema prošlogodišnjim propozicijama, svi koji su trčali prošle godine, ove su godine oslobođeni plaćanja startnine, a za sve ostale je 25 EUR. To je jedna od povoljnijih startnina, a i limit je šest sati, što je većini dosta da dođu do cilja. Prošle godine je nastupilo blizu 4.000 trkača, pa zašto i Vi ne bi s nama bili među njima. Svi koji su se prijavili do kraja 9. mjeseca prošle godine mogli su birati mjesto starta, jer postoje tri mjesta sa kojih će se startati, ali koliko znamo maratonska staza je uvijek duga 42.195 metara. Jedan od starteva je ove godine, kao i prijašnjih u mjestu Vittorio Veneto i ta staza ima visinsku razliku od cca 100 m, a to znači da je "nizbrdica".


Profil staze

Od naših trkača Lidija Rajčić je 2006. osvojila sedmo mjesto kod žena s rezultatom 2h45'48", dok je prošle godine bila malo sporija 2h49'38", ali na šestom mjestu.

Više o maratonu na http://www.trevisomarathon.com

* * * * *

Trst maraton

Po tradiciji, već godinama prvog vikenda u mjesecu svibnju odlazimo u Trst na maraton, gdje osim maratona ima polumaraton i gradska utrka u kojoj sudjeluje oko 10.000 ljudi.

Organizatori su ove godine promijenili maratonsku stazu tako da je možete isprobali s nama. Cijena ovog dvodnevnog aranžmana je 500,00 kn plus startnina koja je za maraton 30 EUR i polumaraton od 15 EUR.


Izgled staze

Tu su svi koji su se prijavili i platili na Zagrebačkom maratonu ili do 31. 01. uplatili startninu na račun organizatora, profitirali, jer ako maraton istrče u limitu, vraća im se startnina.

Više o maratonu na http://www.bavisela.it

* * * * *

Atena maraton - Run the Original!

Datum: 09.11.2008.
Start: MARATONSKO BOJNO POLJE u 9:00
Cilj: OLIMPIJSKI STADION ATENA
Startnina: 80 EURA
Staza: cijelom dužinom asfalt – prvih 12 km su ravni, srednjih 19 km blaga uzbrdica i završnih 11 km nizbrdica
Okrepne stanice: svakih 5 km
Limit: 6 sati
Organizirani prijevoz maratonaca na start utrke.
Krajnji rok on-line registracije: 19.10.2008.
Utrke na 10 km i 5 km

Više informacija na: www.athensclassicmarathon.gr

Razne teme