U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

Bikefitting
Objavljeno: 02.07.2008.
Bikefitting sustav je specijalizirani mjerni sustav za precizno mjerenje i određivanje potrebnih podešenja bicikla. Ova je usluga odnedavno dostupna i u Hrvatskoj, u Dreambike-u, centru za podršku biciklistima.

Biciklizam je tijekom posljednjih nekoliko desetljeća postao vrlo popularan sport, ali i oblik rekreacije ili zabave. Tehnologija i način proizvodnje bicikala prilagodio se tako tijekom vremena zahtjevima korisnika ovisno o namjeni bicikla, a upravo korisnici danas od bicikla traže puno više od mogućnosti podešavanja brzine.

Iako je kod korištenja u svrhu rekreacije uobičajeno bicikl svojevoljno prilagoditi svojim dimenzijama i položaju tijela (povisiti sjedalo, namjestiti volan), biciklisti u te svrhe već neko vrijeme koriste bikefitting sustav. Razlog tome su tehnološki napredak bicikala i povećana svijest o važnosti točnog podešenja bicikla.

Bikefitting sustav je specijalizirani mjerni sustav za precizno mjerenje i određivanje potrebnih podešenja bicikla. Preko 100,000 biciklista (profesionalaca, amatera i rekreativaca) diljem svijeta povjerilo je svoje povjerenje Bikefitting sustavu. Ova je usluga odnedavno dostupna i u Hrvatskoj, u Dreambike-u, centru za podršku biciklistima.

Mjerenje Bikefitting sustavom može se provesti u nekoliko kategorije, ovisno o potrebama biciklista.

  • Lite mjerenje je posebno razvijeno za podešavanje bicikala u dnevnoj i rekreativnoj primjeni. Koristi se za odabir veličine bicikla, te za pozicioniranje sjedala i volana.
  • Standard mjerenje kalkulira idealnu veličinu bicikla i poziciju biciklista u vožnji. Pomoću preciznog računalno generiranog crteža, svaki klijent može odrediti koji mu bicikl najviše odgovara. Rješenje se koristi i za prilagodbu postojećeg.
  • Proffesional mjerenje je najopsežnija bikefitting usluga. Namijenjeno aktivnim rekreativcima i natjecateljima koji teže apsolutnoj optimizaciji fizičkih performansi ili za one s specifičnim fizičkim problemima. Posebno se misli na funkcije kukova, koljena i skočnog zgloba.

Osim toga, Bikefitting uključuje i kalibraciju blokeja. Ispravno podešavanje blokeja na cipelama rezultira boljim biciklističkim “hodom”, drastičnim smanjenjem sindroma „peckanja stopala“, povećanjem performansi, i u konačnici, optimalnim prijenosom snage.

Bez obzira koristi li se bicikl u sportske svrhe, rekreativne ili tek kao razonoda, mjerenje Bikefitting sustavom poslužit će biciklistima za udobniju i zdraviju vožnju.

Naziv usluge Cijena
Bikefitting LITE
Bikefitting STANDARD
Bikefitting PROFESSIONAL
Kalibracija blokeja
Kalibracija bicikla
90 kn
390 kn
690 kn
90 kn
250 kn

Detaljnije informacije potražite na www.dreambike.biz 

RIDE YOUR DREAMS!

Tekstovi