U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

Triatlon na Vranskom jezeru - otkrivamo Ravne kotare!
Objavljeno: 01.09.2008.
Za dvadesetak dana će se na Vranskom jezeru između Zadra i Šibenika održati off-road triatlon. Start i cilj trke je na Prosiki, mjestu gdje su kanalom spojeni jezero i more.

Nakon jednog kilometara plivanja u jezeru slijedi trideset kilometara vožnje mountain bikeom kroz divlju prirodu Ravnih kotara. Makija, brežuljci, šuma, rimski bunari, maslinici, vinogradi i prelijepo jezero sa mnoštvom ptica okolo.

Sjeverni dio područja oko jezera proglašen je ornitološkim rezervatom http://vransko-jezero.hr.

Utrka završava s deset kilometara trčanja poljskim putevima i kozjim stazama kroz makiju i maslinike. Osim utrke za dobro pripremljene triatlonce, organizator AK Soline zajedno s PP Vransko jezero mislio je i na rekreativce. Naime, održati će se i utrka štafeta. Ekipa se sastoji od tri člana (može i mješovito muško-ženska) od kojih će jedan plivati, jedan voziti bike, a jedan trčati.

Na kraju, možda i najvažnija utrka za djecu: 375 m plivanja, 5 km bicikle i na kraju 2.5 km trčanja.

Utrke će biti po pravilima ITU. Kaciga obavezna! Dozvoljena voznja u zavjetrini.

Organizator je osigurao nagrade za najbolje, od semodnevnih pansiona za dvije osobe u mjesnim hotelima pa sve do školskog pribora za naše najmlađe.

Nakon utrka će na Jezeru biti zabava uz glazbu i riblje specijalitete i domaćih tekućih specijaliteta.

Kako izgleda okolica jezera, start-cilj sa dvije kamene kuće i kamenim mostom pogledajte ovdje: http://good-times.webshots.com/album/563279424xmIwag

U ime organizatora posebno moram zahvaliti za dosadašnju pomoć u organizaciji i popularizaciji utrke Zvonku Čubriću te mu čestitati na pobjedi na utrci za Europski kup u Splitu. Osim Zvonka zahvaljujem se i Rajkoviću i Ortynskom koji su prošli sedamdesetak kilometara bikeom da bi našli optimalnu trasu. Takodjer hvala legendarnom Borku Prvanu na sugestijama. Uz takve savjetnike ovaj triatlon će biti istinski show.

Utrku organiziraju AK Soline Biograd i PP Vransko jezero.

Pokrovitelji su Zadarska županija, Općine Pakoštane, Pirovac, Benkovac i Stankovci, TZ Pakoštane.

Glavni sponzori su hotel Vulinka i hotel Stipe iz Draga.

Poziv onima koji se još nisu prijavili da to učine što prije na adresu josip.tomic1@zd.t-com.hr ili na tel 0915915749

Sve važno naći ćete u raspisu natjecanja.

Jezero i fešta vas očekuju!

Josip Tomić

Tekstovi