U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

Škopčeva trka na Šmarnu Goru
Objavljeno: 13.10.2008.
Prošlu subotu (04.10.2008.), po dosta kišnom vremenu održana je 29. trka na Šmarnu Goru – Slovenija, koja je ujedno i posljednja ovosezonska trka Svjetskog kupa u planinskom trčanju. Na trci je sudjelovao i naš Ivica Škopac - pročitajte kako je prošao.

123 trkača i 35 trkačica iz raznih zemalja, predvođeni kraljem planina, aktualnim svjetskim prvakom Jonathanom Wyattom i još mnoštvom zaista elitnih imena u ovom sportu pokušali su što više popraviti svoj plasman. Naša mala ekipa Bjelovarčana pojačala se Draženom Hencom koji tek lagano kreće u svijet planinskih trka.

Uprkos predviđanjima prije starta da će pobijediti iskusni Wyatt, dogodilo se malo iznenađenje i obrat – svoj dan imao je Slovenac Mitja Kosovelj i nakon punih 15 godina pobjede stranaca, pobijedio u svojoj domovini. Stazu koja se penje i spušta po klizavim šumskim terenima Šmarne Gore dugu 9 km sa 710 m uspona i 350 m spusta pretrčao je u vremenu 40:22. Iskusni Wyatt došao je tek 4, no u Svjetskom kupu svejedno je osvojio 1. mjesto.

Nažalost, na 2. kilometru zbog klizavog terena obnovila se prijašnja ozljeda mišića kod našeg Ivice Škopca, tako da je uprkos velikom trudu i naporu da ne odustane došao u cilj 24. u vremenu 46:16. To ga je u konačnici stajalo bodova i ukupno je u poretku Svjetskog kupa završio na 17. mjestu.

Dražen Henc odlično je trčao i zauzeo 76. mjesto u vremenu 56:58, također malo slabije od očekivanja, ali svemu je ovaj put kumovao izuzetno klizav teren. I ostali trkači imali su uglavnom vremena slabija od svojih ranijih rezultata na istoj stazi.

Siniša Atlija također je istrčao kao 118. u vremenu 1:08.31, no čuvao je snagu, jer je idući dan istrčao Zagrebački polumaraton u vremenu 1:35:16 – ukupno 87. od 280 natjecatelja.

U ženskoj konkurenciji aktuelna svjetska prvakinja Andrea Mayr zaključila je sezonu rušenjem rekorda Šmarne Gore – organizator je ponudio po 10 eura za svaku sekundu bolju od rekorda, pa je Austrijanka za 52 sekunde "pokupila" lijepih 520 eura za vrijeme od 45:24.

Na kraju sve pohvale organizatoru, naši susjedi se pobrinu da se kod njih uvijek osjećamo ugodno i dobro došli.

Tekstovi