U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Razne teme
Rival mala liga u trčanju, Rijeka

U subotu, na Costabelli, u Rijeci, počinje prvo kolo „2. Rival male lige u trčanju“. Riječ je o utrci za djecu od prvih do osmih razreda osnovnih škola Grada Rijeke i susjednih gradova i općina.

Organizatori utrke su Triatlon klub „Rival“ iz Rijeke i Savez školskih športskih društava Grada Rijeke.

Cilj ovih utrka je

  • Doprinjeti razvoju športskih programa za djecu.
  • Promocija trčanja kao sporta koji je izuzetno koristan za kardiovaskularni, respiratorni i lokomotorni sustav djece u razvoju.
  • Promicanje kretanja i fizičke aktivnosti djece zbog rizika gojaznosti. Promicanje zdravog života i kretanja u prirodi kao jednog od čimbenika preventive negativnih ponašanja i ovisnosti kod djece i mladih.
  • Razvijanje navike kod djece da se bave sportom, a trčanje je bazna disciplina kod najvećeg broja sportova i ujedno spada u najjeftinije sportove.

Utrka se sastoji od četiri kola, a trčat će se na Costabelli u Rijeci i u Uvali Žurkovo, u Kostreni. Start prve utrke je u subotu, 24.siječnja 2009. na Costabelli u Rijeci. Slijedeće kolo je 7.2. u Kostreni u uvali Žurkovo, zatim 21.2. na Costabelli u Rijeci i završno kolo 7.3. u uvali Žurkovo u Kostreni. Start svih utrka je u deset sati ujutro.

Trkači su podjeljeni u četiri kategorije; u jednoj su djeca prvih i drugih razreda i ona trče dionicu od 600 m, druga kategoriju čine učenici trećih i četvrtih razreda i oni trče dionicu od 1000m, treća kategorija su djeca petih i šestih razreda, a oni trče dionicu od 1500 m i četvrta kategorija su učenici sedmih i osmih razredam, koji trče dionicu od 2000 m.

Svaki natjecatelj-ica dobiti će diplomu za sudjelovanje na utrci.

Od ove godine, osim pojedinačnih rezultata, boduju se i ekipni rezultati škola, odnosno zbrajaju se rezultati svih natjecatelja po školama, te se na kraju svih kola proglašavaju prve tri „NAJBRŽE ŠKOLE 2.RIVAL MALE LIGE U TRČANJU“, a najbolje škole i natjecatelji-ce pojedinci dobit će pehare, medalje i prigodne poklone sponzora.

Prijave za utrku mogu se napraviti u školama, na dan utrke ili na e-mail: triatlon@rival.hr.

Mirna Međimorec

Razne teme