U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

17. turopoljska trka
Objavljeno: 16.02.2009.
Donosimo najavu jedne od najvećih i najposjećenijih cestovnih utrka u Hrvatskoj - velikogorička Turopoljska trka 2009. Saznajta što su nam ove godine pripremili organizatori.

17. TUROPOLJSKA TRKA
Velika Gorica 22.03.2009.

Poštovani,

„Turopoljska trka“ jedna je od najvećih i napriznatijih polumaratonskih utrka (21,1 km) u Hrvatskoj. Ona je najveći sportski događaj Grada Velike Gorice. Svaka trka tradicionalno je obilježena nekim od motiva autentičnih za Turopolje i na osnovu tog motiva izrađuju se slike, plakati i medalje za učesnike i sponzore. Ove godine trka je u znaku Franje pl. Lučića, poznatog hrvatskog i turopoljskog glazbenika. U sklopu 17. Turopoljske trke, koja se održava u nedjelju 22.03.2009., predviđene su i sljedeća događanja: Izložba slika i plakata do sada održanih trka te Pasta Party (dan uoči trke – druženje i prijave trkača te upozavanje sa sponzorima i potsjetnik putem video platna na protekle trke).

Organizator ovogodišnje Turopoljske trke je Maraton Klub „ Velika Gorica „, a suorganizatori su: Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice, Turistička zajednica Grada Velike Gorice, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Stručni skup učitelja tjelesne i zdrastvene kulture Grada Velike Gorice.

Pokrovitelji: Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija
Počasni pokrovitelj: Plemenita opčina turopoljska

Sama trka sastoji se od više utrka: utrke polumaratona 21,1 km, utrke građana 5.000 m, utrke kadeta – juniora 5.000 m, utrke familija (21,1 km – 5.000 m – 1.000 m), utrke tvrtki 5.000 m te utrke učenika osnovnih škola 1.000 m.

Sve informacije o raspisu i prijavama za 17. Turpoljsku trku na stranicama kluba: www.mkvg.hr

Srdačan pozdrav,
Želimir Delač, MK Velika Gorica
e-mail: mkvg@mkvg.hr

Tekstovi