U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

Škraping 2009.
Objavljeno: 21.02.2009.
Škraping je trekking utrka; kombinacija penjanja, skakanja, hodanja i snalaženja u prirodi čiji je cilj podizanje motivacije lokalnog stanovništva i uključivanja turističkih kapaciteta u drugačije oblike turizma s naglaskom na pustolovni turizam.

Udruga „TRS“ službeno najavljuje četvrtu treking utrku pod nazivom ŠKRAPING 2009., pod pokroviteljstvom Ministarstva Turizma, Zadarske Županije, Županijske turističke zajednice, Općine Preko i Turističkih zajednica Preko i Ugljan.

Nakon tri godine organizacije na otoku Pašmanu, utrka se po prvi puta organizira na otoku Ugljanu, dana 07. ožujka 2009. godine sa start tom i ciljom u mjestu Preko.

Za profesionalce i članove hrvatske treking lige osmišljena je Ultra staza u duljini od 40 km, koja prati obalnu liniju otoka, a za rekreativce i amatere, osmišljena je Light staza duljine 16 km.

Ultra staza više od dvije trećine prolazi nazubljenim i oštrim škrapama, a Light staza prolazi kroz najzanimljivije točke u unutrašnjosti otoka i najveća dva vrha, Sv. Mihovil i vrh Šćah. Light staza obiluje prirodnim atrakcijama i kulturno povijesnim sadržajima i iznimna je prilika za cjelodnevni boravak u prirodi.

Očekuje se više stotina natjecatelja iz hrvatske i nekoliko europskih zemalja.

Kao i do sada, organizatori nakon utrke za sve sudionike pripremaju bogatu večeru sastavljenu isključivo od tradicionalne dalmatinske kuhinje i koncert iznenađenja poznatih hrvatskih izvođača.

Za sve goste i natjecatelje iz Zadra, organizator će besplatno osigurati povratak brodom na kopno nakon koncerta.

Sigurnost utrke osiguravati će dva tima HGSS-a, stanica Zadar, medicinski tim i dva plovila za hitne intervencije.

Upute i pravila utrke objaviti će se mjesec dana prije utrke na Škraping blogu http://skraping.blog.hr i službenim Škraping stranicama www.skraping.com.

Dobro došli na Škraping 2009.

Jurica Rudić, predsjednik udruge „TRS“

Tekstovi