U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Razne teme
Svjetsko veteransko prvenstvo u planinskom trčanju

Zagreb, Medvednica 12. rujna 2009.

Prijatelji atletike, planinskog trčanja i prirode,

Pred nama je Svjetsko veteransko prvenstvo u planinskom trčanju. Ove godine čast je, i velika odgovornost, pripala Hrvatskoj, odnosno Zagrebu, da na padinama Medvednice (od Šestina do vrha Sljemena) što kvalitetnije organizira ovu športsku manifestaciju.

U organizaciji HAS-a više stotina trkača-veterana (osobe sa navršenih 35 godina) iz 30-tak i više zemalja Europe i svijeta raspoređenih u 10 kategorija u obje konkurencije, pokazat će svoje trkačke sposobnosti te nakon osvajanja vrha Medvednice popeti se i na pobjedničko postolje.

12. rujna, subota s početkom u 11.00 sati, u blizini crkve u Šestinama, startat će „najmlađa“ veteranska kategorija, a potom svakih 15 min ostale zaključno s kategorijom 80+.

Dan ranije (11. rujna, petak) na glavnom zagrebačkom Trgu s početkom u 19.00 sati organizira se ceremonija dočeka sudionika i svečano otvaranje Prvenstva.

U subotu, nakon održanih utrka po kategorijama slijedi proglašenje pobjednika, dodjela medalja uz zabavni program - sve to ponovo na Trgu od 19.00 sati.

Ovo je, uistinu prava prigoda da svi trkači/ce-veterani/ke iz Hrvatske, tu na dohvat ruke, budu sudionici svjetskog prvenstva i na taj način daju obol ukupnoj uspješnoj organizaciji.

Važno je napomenuti da, uz ostale, dolaze i trkači npr. Novog Zelanda, Mexika, Venezuele i većine zemalja Europe.

Imajući u vidu karakter trkača-veterana, naravno iz Hrvatske, njihovu ljubav prema trčanju i prirodi, dokazivanju u društvu trkača iz cijelog svijeta, nema sumnje da će Medvednica 12. rujna biti preplavljena i trkačima i štovateljima trčanja u prirodi.

Stoga, dragi trkači/ce dokažite da i mala zemlja poput Hrvatske, uz svoje prirodne ljepote, može uspješno organizirati ovo svjetsko prvenstvo i da može premašiti po broju sudionika mnoge veće zemlje gdje su se već organizirala ovakva prvenstva.

Još je dovoljno vremena za prijavu, za animiranje drugih - preko klubova, osobnih kontakata, jer važno je biti sudionik svjetskog prvenstva.

Sve pojedinosti o Prvenstvu možete pročitati na web stranici (http://www.wmmrc2009.org/) - propozicije i druge detalje, listu prijavljenih po pojedinim zemljama, kategorijama. Možda će to biti dobar poticaj u ispravnost odluke sudjelovanja na ovom natjecanju.

Sretan i uspješan vam nastup na Svjetskom veteranskom prvenstvu u planinskom trčanju – 12. rujna 2009. u Zagrebu na Medvednici.

Organizacijski odbor Prvenstva

Razne teme