U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Razne teme
Maraton u Rimu - 21. ožujak 2010.

Polazak iz Zagreba u četvrtak (18.03.2010.), povratak u ponedjeljak (22.03.), četiri dana u Rimu. Smještaj u hotelu, prijevoz autobusom. Maraton je u nedjelju, 21.03.2009.

Cjena aranžmana: 1.800kn + startnina 30€ (za prijavljene do nove godine). Svaki maratonac može voditi i svoju pratnju (cijena aranžmana ista, izuzev startnine). Način plaćanja: odjednom ili u tri rate po 650kn (u slučaju plaćanja na rate, aranžman je skuplji za 150kn).

Maraton: Jubilej 50-godišnjica pobjede Abebe Bikile na olimpijskom maratonu u Rimu 1960.g. kada je trčao bos i postavio tadašnji svjetski rekord, čime je započela dominacija afričkih maratonaca. Na medalji koju će dobiti svi koji završe maraton u limitu od 7:30, biće lik Abebe Bikile. Start i cilj trke kod Colloseuma, a staza prolazi kroz ili pored mnogih rimskih znamenitosti: Vatikan, Piazza del Popolo, Španjolske stepenice, Roman Forum, Trijumfalnu kapiju, Baziliku i Trg Svetog Petra, Sikstinsku kapelu, fontanu Di Trevi, Campo de' Fiori, Piazza Navona, te kroz poznate rimske ulice Viale dei Fori Imperiali, Via del Corso i Lungotavere uz rijeku Tiber. Lani je nastupilo preko 12,000 maratonaca, a pobijedio je Kenijac Kiptoo Koulum s najboljim rezultatom ikad otrčanim na tlu Italije 2:07:17.

Roma Fun-run: Osim maratonske trke, postoji i mala trka na 4km „La Stracittadina“, na kojoj je prošle godine učestvovalo 80,000 ljudi, što je u kombinaciji s maratonom dalo ukupnu brojku od preko 92,000 trkača, čime je postavljen europski rekord po brojnost na jednoj trci! Startnina za trku od 4km iznosi 7 eura, za što se dobije i službena majica.

Za prijavu (tergatjanko@gmail.com) treba navesti: ime, prezime, nacionalnost, datum rođenja, spol, adresa, broj telefona i E-mail adresa. Mjesta ima do popune autobusa, znači rezervacija isključivo uz uplatu (barem prve rate).

* * * *

Razne teme