U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Razne teme
Utrka Pazinčica Clearwater Revival

Pazin, 28.3.2010, 13 h
Organizator: SD Trickeri iz Pazina
Startnina: 100 kn po ekipi
Prijave na: www.trickeri.org ili telefonom, 098 936 2420.

Rok prijave je do subote, 27.03.2010. u 20 sati. Ako ste se prijavljivali, a niste na listi prijavljenih svakako je javite na 0989362420.

Utrka je u nedjelju, 28.03.2010. sa startom u 13 sati. Okupljanje i prijave su ispred Spomen doma u 11.00, start je na mostu Vršić (gdje je ujedno i cilj utrke) iznad Pazinske jame kraj Kaštela. Na kraju utrke biti će ručak za sudionike.

PRAVILA UTRKE

  • Jedna bicikla, dva natjecatelja, tim starta zajedno, jedan član na bicikli dok drugi trči. U skladu s vlastitim sposobnostima i taktičkim zamislima članovi se izmjenjuju na biciklu.
  • Kod izmjene člana tima na bicklu, bicikl se mora mijenjati iz ruke u ruku, tj. nije dozvoljeno ostavljanje bicikla na cesti.
  • Također nije dozvoljena istovremena vožnja oba člana tima na biciklu.
  • Članovi tima su obavezni proći kontrolne točke zajedno i zajedno ući u cilj, odnosno, rezultat tima je ulazak zadnjeg člana u ciljnu ravninu.
  • Svi timovi startaju zajedno.
  • Obavezna oprema - jedan bicikl.
  • Mlađima od 18 godina natjecanje je dozvoljeno samo uz pismenu dozvolu roditelja.
  • Utrci pristupate na vlastitu odgovornost.

TRASA UTRKE

Slika mape: klikni

Duljina trase je 17,2 km.Teren se sastoji od 80% šumskih puteva i puteljaka,15% makadama i 5% asfalta, prelazimo par puta preko raznih potoka i tri puta preko Pazinčice. Trasa je u principu tematski podijeljena u tri djela.

Prvi dio karakterizira poprilično zahtjevan uspon, drugi dio je obilježen nizbrdicom odnosno spustom i do izražaja dolazi brzina natjecatelja dok je u trećem dijelu najbitniji timski rad i spretnost natjecatelja čemu treba pridodati naravno i izdržljivost koja će doći do izražaja u zadnjih par kilometara.

Na stazi će biti tri kontrolne točke, KT1 na 4,8 kilometru od starta (krajnji lijevi pik na karti gdje staza naglo zaokreće pod mrtvim kutom), KT2 na 11,1 km od starta (odnosno na Zarečkom krovu) i KT3 negdje na 14 kilometru odnosno a djelu gdje se silazi s makadama!

Staza će biti detaljno markirana.

Razne teme