U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

adidas miCoach - virtualni partner za trčanje
Objavljeno: 20.05.2010.
Interaktivni miCoach sustav za treniranje navodi vas da ubrzate ili usporite prateći vaš korak, otkucaje srca, kretanje i udaljenost.

adidas, globalni lider u trčanju odlučio vam je pomoći da postanete bolji u trčanju, lansiravši miCoach Pacer i Zone.

miCoach je interaktivna trening usluga razvijena kako bi trkače motivirala, inspirirala te im omogućila da postanju bolji i dosegnu svoje ciljeve u treniranju, koji god oni bili. miCoach dostupan je u dvije varijante:

  • miCoach Pacer – malen i lagan uređaj koji tijekom vježbanja putem slušalica ili u kombinaciji s vašim MP3 player-om omogućuje audio treniranje u real-time-u. Dok trčite, miCoach Pacer vas verbalno navodi (npr. ubrzajte do zelene zone, usporite do plave zone, itd.) kako bi osigurao da ostanete u za vas primjerenoj zoni otkucaja srca te vam omogućio da trčite na za vas najboljoj osobnoj razini. 
  • miCoach Zone – jednostavan uređaj za korištenje s LED displejom u boji nosi se na zapešću, a pruža precizno treniranje u real-time-u čime je omogućeno treniranje odgovarajućeg intenziteta uz pomoć monitora otkucaja srca.

Nova miCoach interaktivna trening platforma dio je adidas sports performance obećanja kako će svim sportašima omogućiti da postignu njihovo Nemoguće. Uz to što pružamo najinovativniju odjeću i obuću, sada nudimo i osobne trening usluge kako bi vam omogućili da dođete u formu, trčite brže i naprosto budete bolji.

 

miCoach nudi mogućnost personaliziranog treniranja svima, bez obzira na kojem se stupnju nalazili. Trenutni izvještaji o napretku pomažu vam da od svog trčanja izvučete maksimum te postignete svoje osobne ciljeve”, rekao je Bernd Wahler, voditelj marketinga adidas Sport Performance-a. “Audio trening uz miCoach Pacer pruža uvid u novu dimenziju tjelovježbe te omogućava korisnicima da otkriju svoj istinski potencijal. Ovaj proizvod nudi našim korisnicima personalizirani oblik treniranja.

adidas Inovacijski tim (ait) započeo je s istraživanjem i razvojem trenutačne miCoach platforme prije više od dvije godine s ciljem stvaranja najnaprednijeg proizvoda za osobni trening na tržištu. adidas je u razvijanju miCoach trening tehnologije surađivao s najboljim svjetskim atletskim trenerima, uključujući i Marka Verstegena, osnivača i direktora Athletes’ Performance Instituta (API), elitnog istraživačkog centra za sport i trening smještenog na Sveučilištu u Arizoni.

Radi se o prelasku na sljedeću osobnu razinu, bilo da želite unaprijediti najbolje osobno prolazno vrijeme, izgubiti težinu ili trenirati za vaš prvi maraton”, rekao je Christian DiBenedetto, vođa razvojnog tima u aIT-u. “miCoach ponaša se kao vaš osobni trener koji je s vama svaki put kad trčite. On praktički razmišlja umjesto vas i točno zna što želite postići te kako vam pomoći da to i ostvarite.”

Na www.micoach.com možete kreirati personalizirane planove treniranja, postaviti ciljeve i proaktivno nadzirati vaš napredak. miCoach platforma uključuje šest dokumentiranih planova za treniranje, u rasponu od planova za one koji žele trčati brže i unaprijediti svoje osobno vrijeme, do planova za one koji žele izgubiti težinu. Također, na www.micoach.com možete kreirati i svoj personalizirani plan za trening kako biste postali bolji trkač.

Na www.micoach.com primit ćete program za trening stvoren prema vašim zonama otkucaja srca koji će vam pomoći da postignete svoje fitness ciljeve učinkovitije nego s tradicionalnim režimima vježbanja. miCoach sluša vaše srce kako bi odredio vaše osobne trening zone od kojih je radi jednostavnosti i učinkovitosti svaka označena različitom bojom (plava, zelena, žuta i crvena). miCoach pomaže trkačima odrediti ciljeve koji se poslije postižu prateći otkucaje srca te govoreći im da uspore ili ubrzaju, ovisno o prethodno postavljenom cilju.

Cijena miCoach Pacer sistema iznosi 919,00 kuna, dok je Zone dostupan po cijeni od 419,00 kuna te se može pronaći u adidas shopovima: Avenue Mall i Bogovićeva u Zagrebu, Tower centar u Rijeci i Intersport shopu na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu.

Više informacija o adidas running proizvodima možete pronaći na www.adidas.com/running, na http://www.adidas.com/micoach, te na adidas running your area Facebook stranici.

Hrvatska prezentacija miCoach uređaja

U srijedu 12.05.2010. godine u Zagrebu na Jarunu je održana hrvatska prezentacija adidas miCoach uređaja. Uz predstavnike medija predstavljanju su prisustvovali i adidasovi ambasadori - Renata Sopek i Nedeljko Vareškić, organizator kros utrke „Volim Trčanje“ koja će se 22. lipnja po drugi put održati pod pokroviteljstvom adidasa. Renata i Nedeljko s prisutnima su podijelili svoja iskustva s miCoach-em te izrazili zadovoljstvo što ih je adidas izabrao za sudjelovanje u miCoach challengeu, natjecanju u kojem će bolji od njih dvoje otputovati na maraton u Atenu. Cilj challengea je pokazati kako miCoach može biti virtualni trener sportašima i amaterima različitih potreba pri rekreaciji.

adidas miCoach Challenge
micoach je virtualan trener podjednako namijenjen i profesionalnim sportašima i amaterima rekreativcima, a kako bi to i dokazali, adidas u razdoblju od 07. svibnja do 10. listopada najavljuje uzbudljivi miCoach challenge. U sklopu challenge-a uređaj će u jednoj ekipi testirati adidasovi ambasadori - popularna televizijska voditeljica Renata Sopek i Nedeljko Vareškić, organizator utrke „Volim Trčanje“, a u drugoj ekipi jedan novinar i odabrani fan Facebooka adidas running Yourarea Croatia. U razdoblju trajanja natjecanja oni će trenirati uz inovativni miCoach uređaj, a bolji iz svake ekipe osvojit će odlazak na atenski maraton u listopadu. Više informacija i pravila natjecanja svi zainteresirani mogu provjeriti na adidas running Your area Facebook stranici.

adidas 

Tekstovi