U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Razne teme
Obnavlja se utrka u Glini

Upornost ali i rezultati Glinskog atletskog kluba urodili su plodom. Nakon šest godina uspjelo se obnoviti međunarodnu atletsku utrku Glina 2010.

Posljednja utrka, četvrta po redu održana je 07.08.2004. godine uz proslavu Dana grada Gline kada je nastupilo 57 atletičara iz Hrvatske i susjednih država. Pobijedili su tada naš rekorder Drago Paripović koji je postigao i rekord staze u vremenu 42:55 u muškoj konkurenciji i gđa Ida Šurbek iz susjedne nam Slovenije (nastupila tada za AK Žumberak) također postigavši rekord staze u vremenu 51:02.

U organizaciji Glinskog atletskog kluba, pod pokroviteljstvom Grada Gline, ZŠU Grada Gline i DVD-a Glina, utrka će se održati 31.07.2010. godine uz obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana grada Gline 5. i 6. kolovoza.

Zbog atraktivnosti staze, dobrih sponzorskih i novčanih nagrada u ukupnom poretku i po kategorijama, dobrih priprema koje su već u tijeku, očekuje se da će na utrci sudjelovati preko 100 trkača iz Hrvatske, Slovenije i drugih nam susjeda (najviše do sada).

Trčat će se na kružnoj asfaltiranoj stazi dužine 13,5 km. Bogati nagradni fond osiguravaju sponzori i ZŠU Grada Gline a osigurane su i novčane nagrade za najbolje u ukupnom poretku i po kategorijama.

Glavni sponzor utrke je glinska privredna organizacija Vivera d.o.o. HiPP Group nosilac brojnih nagrada za uspješnost i kvalitetu a organizator očekuje da se uključe i drugi poslovni subjekti u gradu.

Organizator će se potruditi da osigura kvalitetnu sportsku manifestaciju, dobru zabavu i pravu feštu za sudionike i građane. Grad stoljetne i sportske tradicije to i zavređuje.

Organizator, GAK Glina

Razne teme