U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

Novo priopćenje udruženja Marathon iz Sarajeva
Objavljeno: 07.09.2010.
Osim ekonomskih, ekoloških i zdravstveno-sportskih pozitivnih uticaja ove trke, ove godine je pojačana i njegova humanitarna dimenzija...
Finalne pripreme za 4. INTESA SANPAOLO OLIMPIJA POLUMARATON Sarajevo

POLUMARATON HUMANITARNOG KARAKTERA

(Sarajevo, 7.septembar, 2010) U organizaciji NVO Marathon Sarajevo, u nedjelju 19.septembra 2010. održat će se 4. INTESA SANPAOLO OLIMPIJA POLUMARATON Sarajevo. Na ovom događaju, kojim će se obilježiti Međunarodni dan bez automobila, očekuje se učešće preko 400 takmičara i takmičarki iz BiH te iz preko 25 stranih zemalja. Osim ekonomskih, ekoloških i zdravstveno-sportskih pozitivnih uticaja ove trke, ove godine je pojačana i njegova humanitarna dimenzija.

„Ostvarenu zaradu uručit ćemo „Centru za kreativno odrastanje“ čija je misija poboljšanje uslova odrastanja kroz program stipendiranja i projekte usmjerene ka kvalitetnijem, afirmativnijem i kreativnijem životu djece i mladih.“, najavio je ispred NVO Marathon Sarajevo, Erol Mujanović, objašnjavajući da je Polumaraton i prethodnih godina imao djelimično humanitarni karakter. „Nadamo se da će i druge organizacije, a i sponzori slijediti naš primjer. Obrazovanje djece u BiH zaslužuje podršku svih nas i drago nam je što ćemo imati rekordan broj učesnika, te će i naš doprinos Centru biti veći.“, istakao je Mujanović.

Svoje učešće pored regionalnog tima od preko 20 članova Intesa Sanpaolo grupacije, prijavilo je i oko 15 učesnika iz EUPM-a, te regionalni tim kompanije Interex na čelu sa direktorom za BiH, koji će također učestvovati u trci dugoj 21,1km. „Uz svesrdnu podršku Intesa Sanpaolo banke i Coca Cola Hellenic BiH, generalnih sponzora Polumaratona, te Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo, Općine Centar, kompanija Interex, Pliva, Cisco, Toyota, Ecoton BBI centar i Lafuma vjerujemo da ćemo i ove godine organizirati događaj koji će promovirati najpozitivnije vrijednosti društva – humanost, brigu o vlastitom zdravlju, te brigu o okolišu.“, zaključio je Mujanović. Više detalja o prijavi i samoj trci dostupno je na službenoj stranici Udruženja www.sarajevomarathon.ba

Tekstovi