U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

Terry Fox Run 2010
Objavljeno: 10.09.2010.
Humanitarna utrka Terry Fox Run, koja se u svijetu održava već 30 godina, u Zagrebu će se održati 11. put. Utrci na zagrebačkom jezeru Jarun u nedjelju 19. rujna prethodit će i druge aktivnosti, poput prodaje majica s logom akcije na nekoliko akcija u središtu grada.

Tijekom proteklih 10 godina, u akcijama Terry Fox Run u Hrvatskoj je prikupljeno četiri milijuna kuna za istraživanje raka, kazao je Edwin Loughlin, veleposlanik Kanade i sunarodnjak Terrya Foxa, mladića oboljelog od raka koji je 1980. krenuo u trku po Kanadi pod nazivom Maraton nade.

U Terrijevu čast se nastavilo prikupljati novac za borbu protiv raka, a iz kanadskih se gradova trka proširila i u 67 zemalja diljem svijeta među kojima je i Hrvatska.

Prikupljeni novac ove godine bit će doniran Institutu Ruđer Bošković za znanstveno istraživanje raka, a dio novca namijenjen je Odjelu za dječju onkologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Osim trčanjem, u akciji je moguće sudjelovati i hodanjem, rolanjem ili vožnjom bicikla na Jarunu u nedjelju, 19. rujna, ili već danas doniranjem tri kune (iz fiksne mreže) i četiri kune (iz mobilne mreže) plus PDV pozivom na humanitarni broj 060-800-400.

Također, u subotu, 11. rujna, na nekoliko lokacija u središtu Zagreba bit će organizirana prigodna prodaja majica Terry Fox Run od 10 do 14 sati, a svoj dolazak su najavile brojne osobe iz javnog života.

Svi organizatori pozvali su građane da se u što većem broju odazovu utrci i tako pomognu humanitarnu akciju.

Izvor: www.hrt.hr

Tekstovi