U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Tekstovi

Nagrada Ivan Lukić
Objavljeno: 01.01.2011.
Nagrada Ivan Lukić, Triatlon kluba Swibir dodjeljuje se za Fair Play ili za posebno dostignuće u triatlonu i sportu te je posvećena Ivanu Lukiću - VELIKOM SPORTAŠU I PRIJATELJU.

Ivan živi u našim srcima, a kako bi on i dalje živio kroz sport koji je živio i disao, svake godine Triatlon klub Swibir će dodjeliti simboličnu nagradu Ivan Lukić, u obliku biciklističke kacige.


Slika 1. Ivan Lukić, ekipno prvenstvo Hrvatske, Jarun 15.09.2007.

Nagrada se dodjeljuje godišnje na utrci Krk3atlon koji se organizira u spomen Ivanu Lukiću. Ukoliko se utrka iz bilo kojeg razloga ne održi nagrada se dodjeljuje tijekom 12. mjeseca. Osobu za nagradu predlažu i biraju članovi Triatlon kluba Swibir.

Biciklističku kacigu LAS, koja je simbolična nagrada, donirao je biciklistički dućan Keindl-sport koji je prepoznao vrijednost ove nagrade te promicanja sigurnosti biciklista u prometu. Ovim putem se zahvaljujemo Keindl-sportu što je podržao godišnju nagradu Ivan Lukić za 2010. godinu.


Slika 2. Biciklistička kaciga LAS, nagrada Ivan Lukić

Jedan od zadataka nagrade Ivan Lukić osim nagrađivanja zaslužnih pojedinaca je i
promicanje sigurnosti biciklista u prometu jer je kaciga najvažniji dio biciklističke opreme te može spasiti život.

Ove 2010. godine Triatlon klub Swibir je jednoglasno na godišnjoj redovnoj skupštini, koja se održala u Zagrebu 19.11.2010. odlučio dodijeliti godišnju nagradu Ivan Lukić profesoru Borku Prvanu.

Sigurni smo da će nagrada biti u odličnim rukama odnosno na glavi profesora Borka Prvana koji je uvijek bio glasni zagovornik sigurnosti biciklista na cesti.

IVAN LUKIĆ


Slika 3. Ivan Lukić

Ivan Lukić je 06.07.2008. izgubio život u prometnoj nesreći vraćajući se kući biciklom s treninga, nažalost bez kacige. Ivan Lukić bio je savjestan i marljiv, a svojim je životom bio uzor mlađim sportašima. Osim što je radio u triatlonu bio je nogometni sudac, te odličan student kojeg je samo diploma dijelila do profesora Kineziologije. Bio je trener u TK SWIBIR i aktivni natjecatelj u triatlonu. Nesretni slučaj udaljio ga je od njegovih snova u sportu. Ivan je uvijek zračio pozitivnom energijom te nam se svima uvukao pod kožu i ušao u naša srca i živote. Bio je osoba velikog srca, osoba od čelika, veliki optimist i entuzijast koji je svojim životom zasigurno zaslužio naziv pobjednika.


Slika 4. Ivan Lukić prvi s desna, član ekipe T.K. Swibir, ekipno prvenstvo Hrvatske Jarun 15.09.2007.

Hvala ti na svemu. Ivane, zauvijek ćeš živjeti u našim srcima!

Naravno, ovaj kratak tekst teško da može reći nešto više o Ivanu i njegovim kvalitetama, no oni koji su ga znali, znaju da bilo kakav tekst ne bi bio dovoljan...

 

PROFESOR BORKO PRVAN


Slika 5. Profesor Borko Prvan sa nagradom 31.10.2010.

Borko Prvan je osoba svima nama poznat kao profesor. Sam nadimak profesor nije samo zaslužio svojim zvanjem i zanimanjem nego i svojim radom u sportu. Osoba koja je zajedno sa Marijanom Pedišićem pokrenula triatlon scenu u Hrvata. Profesor je svojim rezultatima, treninzima i nadasve odnosu prema sportu motivirao mnoge za početak bavljenja sportom. Još uvijek svakim danom svojim izvještajima i kratkim crticama iz samih početaka triatlona nadahnjuje mnoge te svojim primjerom pokazuje pravu bit sporta. Poznajemo ga i kao borca za jednakost disciplina u triatlonu. Organizirao je i mnoge utrke od kojih je sigurno najpoznatija “profesorov izazov”.

Svojom kreativnošću i inovativnošću pokrenuo je i prezentirao mnoge multisport discipline. Profesor je uvijek spreman na diskusiju i argumentiranu raspravu s ciljem razvoja sporta. Iako ponekad neshvaćen nikad ne odustaje od svojih ideja, ideala i principa.

Za sve što je napravio i što će još napraviti za razvoj triatlona i općenito sporta odlučili smo nagraditi gospodina profesora Borka Prvana nagradom Ivan Lukić za 2010. godinu.

URUČENJE NAGRADE

Nagradu su dodjelili predstavnici Triatlon kluba Swibir 31.12.2010. na bazenu Utrine, poslje plivačkog treninga profesora.


Slika 6. Profesor Borko Prvan sa predstavnicima Triatlon kluba Swibir, 31.10.2010.

Primajući nagradu profesor je bio vidno oduševljen gestom i svrhom same nagrade te se iskreno zahvalio i izjavio da ga sama nagrada obavezuje za nastup na slijedećoj utrci Krk3atlon koji se održava u spomen Ivanu Lukiću.

Borko se i u ovoj situaciji, kao mnogo puta u životu, profesorski ponio te je svoju kacigu odlučio proslijediti jednom od mladih perspektivnih triatlonaca kadeta koji tek ulaze u svijet sporta i triatlona s nadom da će zavoljeti i cijeniti sport kojim se bave kao i on. Kacigu će predstavnici triatlon kluba Swibir, zajedno i u dogovoru sa profesorom, dodjeliti na jednom od slijedećih kola cross duatlon lige.

Svim sportašima triatlon klub Swibir želi sretnu i uspješnu Novu 2010. godinu!

Tekstovi