U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Razne teme
Škola orijentacijskog trčanja

Za razliku od kroseva ili drugih atletskih utrka mi ne trčimo po označenim stazama, već na nepoznatom terenu na kojemu je postavljena staza. Staza je određena s postavljenim kontrolnim točkama koje natjecatelj na putu od starta do cilja mora obići u što kraćem vremenu.

Dok trčimo orijentiramo se pomoću kompasa i karte koja nam daje važne informacije o terenu na kojem trčimo poput uspona, prepreka koje nas očekuju na stazi (potoka, gustiša) i sl..

U ovom sportu testira se vlastita tjelesna sprema, prisiljeni smo održavati visoku razinu koncentracije i donositi brze odluke tijekom trčanja.

Ako se želite okušati u jednom atraktivnom i zanimljivom sportu ili se želite baviti nešto drugačijom sportskom rekreacijom pridružite nam se u orijentacijskoj školi koju organizira Orijentacijski klub Kapela. Škola se sastoji od predavanja i treninga, a kroz nju će vas voditi instruktori orijentacije i hrvatski reprezentativci u orijentacijskom trčanju. Počinjemo 21.02.2011. godine !

Više informacija: OK Kapela – www.ok-kapela.hrRazne teme