U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Razne teme
Savski Enervit polumaraton

PRIJAVE: Putem Interneta do isteka utorka, 22.02. Nakon toga online prijave više neće biti moguće, ali se može prijaviti na dan trke na licu mjesta, u nedjelju 27.02., od 8:00 do 10:55, uz startninu skuplju za 10 kuna. Razlog tome je tiskanje točnog broja majica s točnim specifikacijama. Međutim, organizator će naštampati dodatnih 20-ak majica, a cijena tih majica je standardnih 40kn (dugački rukavi).

PODIZANJE STARTNIH BROJEVA: Od 8:00 do 10:55 u Boćarskom domu, ispred kafića “Martino” (ili u balonu). Imat ćemo 3 prijavna stola, ali ipak savjetujemo svima da dođu na prijave što je ranije moguće, kako dragocjeno vrijeme pred trku (kava, WC, zagrijavanje i ogovaranje) nebi potrošili na stajanje u redu. Za trkače iz Zagreba organizirano je podizanje startnih brojeva i u četvrtak na kros-ligi (16:00 do 18:00), gdje je ujedno i start polumaratona.

PARKIRANJE: Na parkiralištu Boćarskog doma i Kockice (bivša zgrada SDK). Parkiranje nedjeljom je besplatno.

GARDEROBA: Na raspolaganju će vam biti dvije svlačione s tuševima (muška i ženska), koje će biti za vrijeme trke zaključane. Ipak, svoje dragocjenosti nemojte ostavljati unutra, jer organizator ne može jamčiti apsolutnu sigurnost.

STARTNINA: Samo 40 kuna, uz koju ide objašnjenje: Startnina u pravom smislu riječi znači startnina, što znači da se za nju kupuje nastup na natjecanju, tj. plaća se organizacijski trud i trošak. Tko želi kvalitetnu 180-gramsku majicu s dugim rukavima i logom trke za uspomenu, dodat će još 40 kuna. Razlog tome je što trkači u pravilu ne nose obične tanke bijele majice (vrijedne 10-ak kuna), već im se samo gomilaju u ormaru, a koje ipak povisuju startninu. Ovog puta je trkačima ostavljeno na izbor da li žele majicu (i koje veličine). Žene će, naravno, dobiti ženske majice, strukirane! Vojničkog graha ili gulaša poslije natjecanja isto tako neće biti, jer nam se neda zajebavat s time, utoliko je i startnina jeftinija. Tko želi jesti poslije trke, pored Boćarskog doma će biti organizirana fast-food zakuska za male pare.

STAZA: Start i cilj su predviđeni na nasipu ispred Boćarskog doma. Trči se u smjeru Ljubljane po sjevernoj obali Save do Jankomirskog mosta, prelazak preko, te povratak južnom stranom, uz prelaz preko pješačkog mosta do cilja. Na svom putu će preći, što ispod, a što preko, četiri zagrebačka mosta (karta trke nalazi se OVDJE). Savski nasip je omiljeno zagrebačko trkalište; teren je mekan, trči se u lijepom prirodnom ambijentu, i to će ove godine biti jedini polumaraton bez prisustva automobila. Trenutna vremenska prognoza kaže da ćemo imati sunčani dan s temperaturom oko 6°C, ali bez vjetra, koji rijetko kad ne puše po nasipu u proljeće. Teren će možda na nekim dijelovima biti mekan i blatnjav, ali, sve su to draži off-road trčanja, stoga dodatno savjetujemo i adekvatan izbor tenisica!

ENERVIT: brine da nitko ne ostane žedan jer će na okrepnim stanicama osim vode biti i Enervit izotonični napitak, a kod Boćarskog doma bit će moguće kupiti Enervit proizvode uz promotivni popust od 20%. I to samo na dan utrke pa iskoristite priliku i opskrbite se na vrijeme!

BROOKS CROATIA: Osim odlične pripreme Brooks Croatia nagradit će sve ljubitelje trčanja poklon bonovima kojima će na sam dan utrke moći kupiti najnovije Brooks modele iz sezone proljeće-ljeto 2011.g. uz uštedu od 20%, a pojedine prošlosezonske modele uz čak 50% popusta!

Osim spomenutih popusta, Brooks Croatia organizira i zagrijavanje za utrku sa Lisom C. Stublić, hrvatskom rekorderkom u polumaratonu, maratonu i na 5000 metara. Radi se o laganom polusatnom zagrijavanju za utrku s Lisom koja će vam pokazati neke tajne svog treninga i dati savjet kako ostvariti svoj maksimum. Druženje počinje u 09:00h kod Boćarskog doma - potražite Enervit i Brooks!

  • Na raspolaganju će biti 3 okrepne stanice u trci i jedna u cilju, 
  • Start polumaratona je u 11:00, start kratke trke na 5km je u 11:05, 
  • Označen svaki kilometar, ispred prvog trkača vozi biciklista, 
  • Na okrepama voda (bočice od pola litre) i Enervit ( u čašama), 
  • Nema vremenskog limita, čekamo svakoga, 
  • Proglašenje u 14:30,

 

ZAGREB TRAIL TROPHY 2011

Savskim polumaratonom započinje drugi po redu ZAGREB TRAIL TROPHY liga, godišnja regionalna liga off-road dugoprugaških utrka, sastavljena od natjecanja različitih profila: kroseva, planinskih trka, maratona, ultramaratona i trekinga na širem području Zagreba (Medvednica, Samoborsko gorje, Savski nasip).

Razne teme