U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
8. Adria Advent Marathon
Datum utrke: 02.12.2018.
Mjesto utrke: Crikvenica

Rezultati utrke

Jadran d.d. iz Crikvenice i ove godine organizira osmi po redu Adria Advent Maraton (AAM), jedini profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu, a koji će se održati 2. prosinca 2018. godine u Crikvenici. 

Prvi Adria Advent Maraton organiziran je 2011. godine od strane DMC agencije Via Mea, a od tada broj trkača stalno raste. Već je prve godine u maratonu sudjelovalo 364 trkača iz 6 zemalja, 2012. godine maraton je trčalo 548 trkača iz 9 zemalja, 2013. godine sudjelovalo je 719 trkača iz 17 zemalja, a lanjski maraton trčalo je gotovo 1000 trkača. Adria Advent Maraton trči se obalnom trasom Crikvenice, Dramlja i Selca te dijelom Općine Vinodolske, sa startom i ciljem u centru Crikvenice.  
Svake godine raste PR vrijednost maratona, a dodatno se promovira i turistička ponuda.

Za tako velik interes trkača za Adria Advent Maraton najzaslužnija je činjenica da je to jedan od tri službena maratona u Hrvatskoj, a organiziran je prema IAAF standardima ( International Association of Athletics Federations) te su rezultati maratona priznati od strane Hrvatskog atletskog saveza. Sa stručnog aspekta maratonu podršku pruža Utrka.com iz Hrvatske, tvrtka specijalizirana za digitalno mjerenje vremena trkača koja podršku pruža najvećim cestovnim utrkama u Hrvatskoj.  Godišnje pouzdano mjere vrijeme za 30 000 natjecatelja.  

Ove se godine na Adria Advent Maratonu očekuje rekordan broj trkača iz 20ak zemalja, a dočekati će ih nekoliko natjecanja: maraton čija je duljina staze 42 km i polumaraton duljine staze 21 km, a u sklopu natjecanja održati će se i utrka građana te mnogi popratni događaji. 

Sudjelovanjem mnogobrojnog lokalnog stanovništva ali i zvučnih imena, kao što je aktualna svjetska prvakinja na 100 km, Nikolina Šustić i Marija Vrajić Stošić, hrvatska maratonka, ultramaratonka i olimpijka, Adria Advent Maraton prerastao je u jedan od najljepših maratona u Europi.  

Službena stranica utrke: https://aam.com.hr/

Prijave na linku: https://www.utrka.com/utrke/aam/2018/info/