U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
2. Rival mala liga u trčanju
Datum utrke: 24.01.2009.
Mjesto utrke: Rijeka

U subotu na Costabelli, u Rijeci, završilo prvo kolo „2. Rival male lige u trčanju“

Prvo kolo u dominaciji OŠ "Srdoči"

Najbrojni trkači i trkačice prvog kola su učenici OŠ „Srdoči“ iz Rijeke. Još su tri kola do kraja utrke, pa pozivamo škole da se njihovi učenici odazovu u što većem broju, jer se od ove godine proglašavaju i tri „Najbrže škole 2. Rival male lige u trčanju“

Rijeka, 26. siječnja 2008.

U subotu je, na Costabelli u Rijeci, završilo prvo od ukupno četiri kola „2. Rival male lige u trčanju“. Iako su prognoze vremena bile jako loše, vrijeme je bilo sunčano i dosta toplo za ovaj dio godine, pa je utrka i druženje na Costabelli bilo ugodno i veselo u prekrasnoj prirodi i na svježem zraku.

U kategoriji prvih i drugih razreda najbolji rezultat od djevojčica imala je Alessia Pelosa iz OŠ „Gelsi“ Rijeka, a od dječaka Andrija Despotović iz OŠ „Milan Brozović“ Kastav. U kategoriji trećih i četvrtih razreda najbolji rezultat od djevojčica imala je Nana Šimičić iz OŠ „Kantrida“ Rijeka, a od dječaka Leo Girotto iz OŠ „Srdoči“ Rijeka. U kategoriji petih i šestih razreda najbolji rezultat od djevojčica imala je Daria Galović iz OŠ „Eugen Kumičić“ iz Mošćeničke drage. U kategoriji sedmih i osmih razreda najbolji rezultat od djevojčica imala je Kristina Brižan iz OŠ „Drago Gervais“ Brešca, a od dječaka Adriano Benčinić iz OŠ „Srdoči“ Rijeka. Utrci je prisustvovalo trideset i troje djece, a najbrojniji su bili učenici OŠ "Srdoči" iz Rijeke.

Triatlon klub „Rival“ drugu godinu za redom organizira utrku u trčanju za djecu osnovnih škola Grada Rijeke i susjednih gradova i općina, a cilj ovih utrka je doprinjeti razvoju športskih programa za djecu. Suorganizator „2. Rival male lige u trčanju“ je Savez školskih športskih društava Grada Rijeke. „2. Rival mala liga u trčanju“ sastoji se od četiri kola. Po završetku svih četiri kola, proglašavaju se najbolji trkači i trkačice po kategorijama i tri „NAJBRŽE ŠKOLE“.

Sva djeca koja trče jedno ili više kola utrke dobiti će diplomu za sudjelovanje na utrci, a prva tri najbolja trkača i trkačice po kategorijama dobiti će medalje i prigodne poklone sponzora. Prve tri „NAJBRŽE ŠKOLE“ dobit će pehare i prigodne poklone sponzora.

Za sada, po završetku prvog kola, „NAJBRŽA ŠKOLA“ je OŠ "Srdoči". Na rasporedu su još tri kola utrke, pa pozivamo učenike ostalih škola da se odazovu utrci u što većem broju, jer se svi njihovi pojedinačni rezultati zbrajaju i proglašavaju se tri „NAJBRŽE ŠKOLE 2.Rival male lige u trčanju“.

Slijedeće kolo utrke je 7. veljače, u subotu, u Kostrenu, u uvalu Žurkovo- parkiralište ispred JK „Galeb“. Start utrke je u 10.00 sati ujutro, a prijave se mogu napraviti u školama, na e-mail: triatlon@rival.hr ili na sam dan utrke. 

Mirna Međimorec, tajnica TK „Rival“, gsm 095 910 4339