U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
2. Rival mala liga u trčanju
Datum utrke: 07.02.2009.
Mjesto utrke: Kostrena

U subotu u uvali Žurkovo, u Kostreni, završeno drugo kolo „2.Rival male lige u trčanju“

Nakon drugog kola NAJBRŽA ŠKOLA je i dalje OŠ „Srdoči“, druga je OŠ „Čavle“ i treća je OŠ „Trsat“
Preko 60 djece na Kostreni

Od ove godine proglašavaju se i tri „Najbrže škole 2.Rival male lige u trčanju“. Još su dva kola do kraja utrke, pa škole imaju šanse promjeniti ukupni poredak utrke ako se njihovi učenici odazovu u što većem broju u trećem i završnom, četvrtom, kolu utrke.

Rijeka, 9.veljače 2008.

U subotu, u uvali Žurkovo, u Kostreni, završilo je drugo kolo „2.Rival male lige u trčanju“. Utrci je prisustvovalo šesdeset i osam djece, a najbrojniji su bili učenici OŠ „Srdoči“ iz Rijeke.

U kategoriji prvih i drugih razreda najbolji rezultat od djevojčica imala je Alessia Pelosa iz OŠ „Gelsi“ Rijeka, a od dječaka Marko Čančarević iz OŠ „Srdoči“ Rijeka. U kategoriji trećih i četvrtih razreda najbolji rezultat od djevojčica imala je Matea Jakovac iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Delnica, a od dječaka Dominik Đeke iz OŠ „Nikola Tesla“ iz Rijeke.

U kategoriji petih i šestih razreda najbolji rezultat od djevojčica imala je Petra Srića iz OŠ „Čavle“ iz Čavli, a od dječaka Edi Čargonja, također iz OŠ „Čavle“. U kategoriji sedmih i osmih razreda najbolji rezultat od djevojčica imala je Elena Srića iz OŠ „Čavle“, a od dječaka Amel Mujkić iz OŠ „Trsat“ iz Rijeke.

U ukupnom poretku nakon završena prva dva kola, najbolji rezultat od djevojčica u kategoriji prvih i drugih razreda ima Alessia Pelosa iz OŠ „Gelsi“ Rijeka, a od dječaka Andrija Despotović iz OŠ „Milan Brozović“ Kastav; u kategoriji trećih i četvrtih razreda Nana Šimičić iz OŠ „Kantrida“ Rijeka i Matija Mataja iz OŠ „Srdioči“ Rijeka; u kategoriji petih i šestih razreda Daria Galović iz OŠ „Eugen Kumičić“ Mošćenička draga i Edi Čargonja iz OŠ „Čavle“ iz Čavli; u kategoriji sedmih i osmih razreda Kristina Brižan iz OŠ „Drago Gervais“ Brešca i Amel Mujkić iz OŠ „Trsat“ Rijeka.

Triatlon klub „Rival“ drugu godinu za redom organizira utrku u trčanju za djecu osnovnih škola Grada Rijeke i susjednih gradova i općina, a cilj ovih utrka je doprinjeti razvoju športskih programa za djecu. Suorganizator „2.Rival male lige u trčanju“ je Savez školskih športskih društava Grada Rijeke. „2.Rival mala liga u trčanju“ sastoji se od četiri kola, a treće kolo trčat će se 21.veljače 2009. na Costabelli, u Rijeci.

Po završetku svih četiri kola, proglašavaju se najbolji trkači i trkačice po kategorijama i tri „NAJBRŽE ŠKOLE“, a prva tri pobjednika i prve tri pobjedničke škole dobit će medalje, pehare i prigodne poklone sponzora. Sva djeca koja trče jedno ili više kola utrke dobiti će diplomu za svako kolo sudjelovanja na utrci. Po završetku drugog kola, „NAJBRŽA ŠKOLA“ je OŠ Srdoči, druga je OŠ „Trsat“ i treća je OŠ „Čavle“. Još su dva kola do kraja utrke, pa škole imaju šanse promjeniti ukupni poredak utrke ako se njihovi učenici odazovu u što većem broju u trećem i završnom, četvrtom, kolu utrke.

Mirna Međimorec, tajnica TK „Rival“, gsm 095 910 4339