U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
2. Rival mala liga u trčanju
Datum utrke: 21.02.2009.
Mjesto utrke: Rijeka

Mala liga prešla stotku

Subotnje treće kolo 2. Rival male lige u trčanju na Costabelli premašilo je ponovno sva očekivanja. Na startu se pojavilo čak 118 djece, nastupili su učenici iz 12 osnovnih škola. Nakon 33 djece u prvom, 68 u drugom kolu, 2. Rival mala liga u trčanju prerasta u sve ozbiljniju sportsku manifestaciju za osnovno školske uzraste što zaista potvrđuje činjenicu da ovakvih utrka za mlađe uzrste fali po Hrvatskoj.

Na utrci je nastupilo 51 učenica i 67 učenika osnovnih škola, kao i svakog kola do sada najbrojnija je bila Osnovna škola "Srdoči" sa 52 učenika, dok je odmah uz nju iz kola u kolo sve brojnija Osnovna škola "Čavle" koja je zahvaljujući svojoj profesorici tjelesnog Bojani Kukec organizirano autobusom došla na utrku sa 33 učenika. Uz razglas i ribice na gradelama potrudili smo se napraviti živu atmosferu i počastiti i nagraditi trud učenika, roditelja i svih prisutnih članova kluba.

Uz sunčano i toplo gotovo proljetno vrijeme djeca su zaista imali idealne uvjete za trčanje. U kategoriji prvih i drugih razreda kod učenica prva je bila Matea Buha iz OŠ "Srdoči" iz Rijeke, odmah ispred Dorotee Čargonje iz OŠ "Čavle" i Paole Butorac (TK Rival) iz OŠ "Belveder", obje škole su iz Rijeke. Kod učenika u istoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Marko Čančarević iz OŠ "Srdoči" iz Rijeke odmah ispred Luke Šimanovića i Andra Krančevića iz iste škole.

U kategoriji trećih i četvrtih razreda kod učenica prvo mjesto osvojila je Mateja Jakovac iz OŠ "I.G. Kovačić" iz Delnica, ispred Paule Tepuš iz OŠ "N. Tesla" iz Rijeke i Laure Fučak iz OŠ "Čavle" iz Rijeke. Kod učenika u istoj kategoriji do prvog mjesta dotrčao je Dominik Đeke iz OŠ "N. Tesle" iz Rijeke ispred Denija Hrbatovića (član TK Rivala) iz OŠ "Pehlin" iz Rijeke i Matije Mataje i Danijela Čikovića iz OŠ "Srdoči" iz Rijeke.

U kategoriji petih i šestih razreda kod učenica prva je Antonia Zaharija iz OŠ "Čavle" ispred Darije Galović iz OŠ "Eugen Kumičić" iz M. Drage i Vedrane Jović iz OŠ "N. Tesla" iz Rijeke. Kod učenika prvi i drugi su učenici OŠ "Čavle" iz Rijeke Edi Čargonja i Dino Linić, dok je na trećem mjestu Hrvoje Medić iz OŠ "Srdoči" iz Rijeke.

Kategorija sedmih i osmih razreda obilježena je odličnim nastupima naših članova kluba Mije Šimičić i Dine Pelose. Naime u kategoriji učenica prva je Mija Šimičić (TK Rival) iz OŠ "Kantrida" iz Rijeke, ispred Melani Tepuš iz OŠ "N. Tesla" iz Rijeke i Kristine Brižan iz OŠ "Drago Gervais" iz Brešca. Kod učenika na prvom mjestu po prvi put na utrci uvjerljivo Martin Damiš iz OŠ "Čavle" iz Rijeke, ispred Amela Mujkića iz OŠ "Trsat" i našeg Dinota Pelose (TK Rival) iz OŠ "Gelsi" iz Rijeke.

U ukupnom poretku škola uvjerljivo na prvom mjestu i dalje OŠ "Srdoči" iz Rijeke sa osvojena 593 boda ispred sve bolje i brojnije OŠ "Čavle" sa 286 boda i OŠ "Trsat" sa 136 boda.

Za kraj predzadnjeg kola zahvaljujem se svim članovima kluba koji su sudjelovali na provedbi utrke, Igoru na dobrim slikama, i naravno za kraj prisutnim profesorima tjelesnog, roditeljima i naravno svim učenicima koji su sudjelovali na trećem kolu.

Posljednje četvrto kolo je na rasporedu u Kostreni 7.ožujka sa startom u 10.00 sati, zbog sve većeg broja djece prijave ćemo započeti već u 9.00 sati, vidimo se u Kostreni.

Sanjin Harapin