U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
2. Rival mala liga u trčanju
Datum utrke: 07.03.2009.
Mjesto utrke: Kostrena

Zavšetak Male lige u Kostreni

Posljednje 4. kolo 2. Rival male lige u trčanju održano je protekle subote u Kostreni. Na utrci je nastupilo rekordnih 150 djece iz 12 osnovnih škola. Po sunčanom i toplom vremenu sve kategorije su zbog velikog broja djece bile podijeljene na mušku i žensku utrku, tako da je bilo ukupno 8 utrka koje su se redale jedna za drugom uz male pauze zbog proglašenja najboljih po kolima.

U posljednjem 4. kolu najviše bodova osvojila je OŠ "Čavle", OŠ "Nikola Tesla" i OŠ "Srdoči". Dok je u ukupnom poretku škola zasluženo na prvom mjestu OŠ "Srdoči" čiji su se učenici redovito pojavljivali od prvoga kola, na drugom mjestu OŠ "Čavle", a treća škola lige je OŠ "Nikola Tesla" koji su na zadnjoj utrci uvjerljivo pobijedili OŠ "Trsat" i osvojili 3. mjesto u poretku škola.

U kategoriji "A" (1 i 2 razred) kod djevojčica ukupnu pobjedu je odnijela Alessia Pelosa iz OŠ "Gelsi" iz Rijeke, dok su iza nje zajednički na drugom mjestu Matea Buha iz OŠ "Srdoči" iz Rijeke i Dorotea Čargonja iz OŠ "Čavle" također iz Rijeke. Kod dječaka pobjednik kategorije "A" je Marko Čančarević iz OŠ "Srdoči" iz Rijeke, dok su na drugom i trećem mjestu Andrija Despotović iz OŠ "Milan Brozović" iz Kastva i Rok Lulić iz OŠ "Srdoči" iz Rijeke.

U kategoriji "B" (3 i 4 razred) kod djevojčica je najbolja Mateja Jakovac iz OŠ "I.G. Kovačić" iz Delnica, dok su na drugom i trećem mjestu Nana Šimičić i Dora Jukanović iz OŠ "Kantrida" iz Rijeke. Kod dječaka uvjerljivo je najbolji Dominik Đeke iz OŠ "Nikola Tesla" iz Rijeke, dok je drugoplasirani Matija Mataja, a trećeplasirani Luka Franulović i Leo Girotto, svi iz OŠ "Srdoči iz Rijeke".

Pobjednica kategorije "C" (5 i 6 razred) je Daria Galović iz OŠ "Eugen Kumičić" iz M. Drage, dok je druga Antonia Zaharija iz OŠ "Čavle" iz Rijeke ispred Marte Despotović iz OŠ "Milan Brozović" iz Kastva. Kod dječaka prvi je Edi Čargonja iz OŠ "Čavle" iz Rijeke dok su na drugom i trećem mjestu Borna Đeke iz OŠ "Nikola Tesla" iz Rijeke i Petar Prpić iz OŠ "Čavle" iz Rijeke.

U kategoriji "D" (7 i 8 razred) prva je Kristina Brižan iz OŠ "Drago Gervais" iz Brešca, dok su drugo mjesto podijelile Mia Šimičić iz OŠ "Kantrida" iz Rijeke i Melani Tepuš iz OŠ "Nikola Tesla" iz Rijeke. Kod dječaka najbolji je Amel Mujkić iz OŠ "Trsat" ispred Dine Pelosa OŠ "Gelsi" iz Rijeke i Ivana Jovičića iz OŠ "Srdoči" iz Rijeke.

U poretku škola je uvjerljivo najbolja OŠ "Srdoči" iz Rijeke sa osvojenih 730 bodova, ispred OŠ "Čavle" iz Rijeke sa 540 i OŠ "Nikola Tesla" iz Rijeke sa 318 osvojenih bodova. Zasluge za osvajanje titula najboljih škola 2. Rival male lige idu najprije djeci, ali onda i profesorima i roditeljima zbog kojih je iznimno veliki broj djece iz spomenutih škola nastupao na kolima Lige.

Osim voća, vode i keksa koji su bili posluživani nakon svake utrke, na kraju je proglašenje najboljih prošlo uz odlične pizze pizzerije Paris iz Kostrene. Ukupni pobjednici po kategorijama dobili su medalje, prvi tri u kategorijama "A", "B" i "C" dobili su besplatan tečaj plivanja u organizaciji T.K. Rival koji starta ovoga utorka 10.ožujka, dok je kategorija "D" dobila ruksake na poklon.

Na ligi je nastupilo ukupno 231 djece iz 14 osnovnih škola, što je zaista lijepi broj. Treba pohvaliti prije svega svu djecu iz svih škola koja su sudjelovala na kolima lige, a posebice škole koje su organizirano poslale svoju djecu na utrke, a to su prije svega OŠ "Srdoči", OŠ "Čavle" i OŠ "Nikola Tesla" iz Rijeke.

Članovi T.K. Rivala su unatoč velikom broju djece volonterski odradili vrhunski posao tijekom svih kola utrke. Naravno da je bilo sitnih propusta, međutim ukupni dojam o Ligi je više nego odličan i iduće godine se ide u organizaciju još bolje i masovnije Lige gdje se nadam još većoj podršci gradova, županije i saveza. Posebice hvala predsjedniku Saveza školskih športskih društava Grada Rijeke gosp. Ivanu Vukiću na novčanoj i organizacijskoj potpori.

Na kraju veliko hvala svim članovima i prijateljima kluba koji su sudjelovali u organizaciji posebice posljednjeg Kostrenskog kola, a to su redom direktor utrke Nenad Šimičić, članovi organizacijskog odbora: Mirna Međimorec, Damir Živković, Željko Žic-Solis, Sanjin Harapin i Damir Šegota, ali i prijateljima i članovima kluba: treneru Bojanu, Danijeli, Nini, Bojanu N., Zdenku, Jeleni, Ivici, Igoru i Donatu.