U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
BIH: Šujički polumaraton
Datum utrke: 08.08.2009.
Mjesto utrke: Kupres

3. ŠUJIČKI POLUMARATON

3. Šujički polumaraton održan je u subotu 8. kolovoza 2009. godine. Na startu se okupilo 59 natjecatelja iz četiri zemlje (BiH, Hrvatska, Austrija i Srbija). Trčalo se na relaciji Kupres – Šujica po magistralnoj cesti. Start koji je bio na 1200 metara nadmorske visine i pri temperaturi od 19 stupnjeva.

Znaka za start dao je Stjepan Herceg načelnik općine Kupres. Staza je bila asfaltna, valovita, a tijekom utrke temperatura se podigla na 26 stupnjeva. Duž staze bilo je postavljeno pet okrijepnih stanica.

Ovogodišnji polumaraton je bio polumaraton rekorda. Oboren je rekord po broju sudionika, a ono što je najvažnije oboren je vremenski rekord maratona koji sada iznosi (1:15:24), a čak su prva trojica maratonaca trčala ispod 1:20:00 što nedvojbeno govori o visokoj natjecateljskoj kvaliteti 3. Šujičkog polumaratona.

Pobjednik polumaratona je Goran Čegar AK Apatin Srbija s rezultatom 1:15:24, drugi je bio Tomislav Brečić AK Imotski prošlogodišnji rekorder maratona, a treće mjesto osvojio je Lovre Kalac AK Sveti Ante–Poličnik (Zadar).

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Marijana Brečić AK Imotski, ispred dvostruke pobjednice Šujičkog polumaratona Danijele Kune iz Kupresa. Treće mjesto kod žena osvojila je Ana Kresojević AK Veteran iz Zagreba.

Na cilju u Šujici i kasnije na proglašenju pobjednika sudionike i pobjednike dočekao je i pozdravio veliki broj Šujičana i gostiju. Organizatori su za sve sudionike pripremili prigodne majice i medalje, a pobjednici su nagrađeni peharima, medaljama i bogatim poklonima sponzora koje im je predao načelnik općine Tomislavgrada gospodin Ivan Vukadin.

U sklopu polumaratona organizirana je i dječja (750m) utrka na kojoj je nastupilo 50-ak djece.

Svi natjecatelji su posebno istakli dobru organizaciju polumaratona, srdačnu publiku i potvrdili su dolazak i za godinu dana.

Polumaratonci i gosti i organizatori su nakon utrke otišli na zajednički ručak u motel Kripton i nastavili zajedničko druženje.

Sponzori polumaratona:

OPĆINA KUPRES
MOTEL KRIPTON - ŠUJICA
TRGOVAČKI CENTAR - PRODEX, TOMISLAVGRAD
HOTEL ADRIA SKI - KUPRES
TURISTIČKA ZAJEDNICA HB ŽUPANIJE
OPĆINA TOMISLAVGRAD
D.J. COBRA - ŠUJICA
M.C. KONJANICI -TOMISLAVGRAD
K.K. REBRINA - KUPRES