U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
15. cross liga Drava 2007 (20. kolo)
Datum utrke: 25.10.2007.
Mjesto utrke: Varaždin

20. kolo – 25.10.2007

Gotova je cross-liga "Drava", pa evo kratkog rezimea i koktel slika pobjednika

Završilo je i posljednje kolo ovogodišnje 15. cross-lige „Drava 2007". Liga koju neki shvaćaju vrlo ozbiljno i u kojoj klubska pripadnost nije važna. Ove godine imala je novost ili dopunu – Ultra ligu, koja je bila kombinacija zimske lige „Ivančica" i cross-lige „Drava", ali zasebno takmičenje s drugim bodovanjem i stazama, koja je na kraju imalo deset trkača sa ispunjenim uvjetima. To se malo odrazilo na cross-ligi koja je ove godine imala prosjek od 54 trkača, sa jačim proljetnim dijelom, a slabijom posjetom na jesen.

Pobjednici posljednjeg kola su na 5.600 m Ivan Čorba, pobjednik Ultra lige, a kod žena Valentina Belović. Na 2.000 m su to Kristijan Mešnjak i Valentina Županić, dok je kod hodača to Slavko Stokrajec i Lidija Brkinjač. Od djece je nastupio samo Antonio Brkinjač.

Što reći na kraju? Recept za pobjedu je jednostavan? - Biti što redovitiji i brži.
Ukupni pobjednici? - Prema očekivanju.

Na najdužoj stazi, 5.600 m ukupni pobijednik je ipak Miroslav Mikulčić ispred Dušana Habijana i mladog Krešimira Balaška. Iako s povredom, stisnuo je zube i odradio par zadnjih kola lakšim tempom, a to je bilo dovoljno bodova za ukupnu pobjedu. Kod žena najredovitija i na kraju s najviše skupljenih bodova je Valerija Balaško ispred Renate Korošic i Mirjane Zidarić.

Na stazi od 2.000 m najbrži i s najviše pobjeda je Ivan Prstec, ispred Ivana Novaka i Stanka Ružića. Kod žena je najviše nastupa i skupljenih bodova imala Olgica Friščić, ispred Valentine Belović, koja je kombinirala dvije staze i Anđelke Mlakar.

Kod hodača ukupna pobjednica sa svih dvadeset nastupa je dr. Jovanka Horvat, ispred Lidije Brkinjač i Milke Hrvoš, a kod muških i sa nekoliko „preskočenih kola" Slavko Stokrajec ispred Velimira Posavca.

Kod starijih osnovnoškolaca i ove godine je bio redovitiji i pobjedio je Borna Kolarek ispred Marka Duspare, dok je kod mlađih najredovitiji bio Antonio Brkinjač.

Za sve koji imaju pola i više nastupa, osigurali smo majice, a za najbolje pokale, dok će pobjednici po kategorijama dobiti medalje. Proglašenje i podjela bit će tjedan prije početka zimske lige. 

Pozdrav, K