U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Ultra cross liga Drava 2009.
Datum utrke: 08.04.2009.
Mjesto utrke: Varaždin

3.ULID 5.KOLO - 2.KOLO PROLJETNOG DJELA

„Zlatna motorka“

Po lijepom i toplom vremenu odradili smo danas drugo kolo proljetnog ULIDA, našli smo se na stadionu „Sloboda“ i otrčali klasičnog „petaka“. Stadion, meka podloga, lijepo vrijeme, dobra organizacija , sve su to razlozi zbog kojih se okupio lijep broj trkača ,13 u muškoj i 3 u ženskoj konkurenciji, pa smo stoga oformili dvije skupine zbog radi lakšeg suđenja i smanjene gužve na stazi.

U prvoj jačoj grupi pobijedio je Ivan Čorba , koji je žestokim tempom na početku utrke razbio sve ambicije mladića koji su bili iza njega , pratili su ga Igor Goričanec i Krešimir Balaško i ostala trkačka čeljad , u drugoj utrci pobijedio je Mićo Duspara u jednoj solo utrci ,ispred Tonija Beloševića i Davora Jureca.
Kod žena se znalo odmah na startu tko će pobijediti , jer nas je nastupom poočastila Valentina Belović, kojoj je ova trka poslužila kao jači trening , tako da su i mladići u jačoj grupi imali problema sa njom, druga je bila Renata Korošic a treća Gordana Vrček.

Sve u svemu jedno lijepo utrošeno popodne.

Još da napomenem da smo podijelili ostatak majica udruge“Trash“, kojih nam je ostalo još od prvog kola , tako da i ovo kolo možemo nazvati kolom „Zlatne motorke“.

Sljedeće kolo na rasporedu je za dva tjedna, atraktivnom utrkom štafeta 4x 2,5 km.
Ladislav Gregorinčić