U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Cross liga "Jezera"
Datum utrke: 05.05.2009.
Mjesto utrke: Ivanec

Sunčano vrijeme i rekordi na Jezerima

3.KOLO CROSS LIGE JEZERA 05.05.2009.


Lijepo i ugodno vrijeme pratilo je treće kolo cross lige „ Jezera“, te ujedno privuklo je lijepi broj trkačica i trkača. Njih 67 natjecalo se u devet muških i ženskih kategorija, i to 21 žena i 46 muških.Staza oko jezera bila je suha i pogodna za trčanje, a vrijeme ugodno, što je rezultiralo novim rekordima. Čak šesnaest trkačica i trkača istrčalo je osobne rekorde.

Priključilo se i devet novih natjecatelja, tako da broj učesnika crossa raste iz kola u kolo. Treba napomenuti da su najbrojniji trkači iz Odgojnog doma Ivanec, također i u kategorjiji srednjoškolaca, te uz potporu svojih profesora postižu sve bolje rezultate.

U obiteljskoj kategorji nastupa za sada 19 obitelji, a ovo kolo pojavila se i jedna nova obitelj i to obitelj Stančić iz Jerovca. U obiteljskoj kategoriji vodi obitelj Zagorac iz Ivanca koja uspješno nastavlja niz nepobjedivosti od prošle godine, kada su također bili pobjednici u obiteljskoj kategoriji.

U tri ovogodišnja kola nastupilo je ukupno 98 natjecatelja od toga 30 ženskih i 68 muških.

Slijedeće kolo je na rasporedu u utorak 12.05.2009. godine u 18 00 sati.