U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Utrka na 1 sat
Datum utrke: 03.06.2009.
Mjesto utrke: Varaždin

3. ULID
9. KOLO
UTRKA NA 1 SAT

Po ugodnom i sunčanom vremenu jučer 03.06. je u sklopu Ultra –lige na nasipu Dravskog kanala održana utrka na 1 sat.

U trećem izdanju ove utrke trkači su konačno pokazali da im se sviđa i ovakav način natjecanja , pa su neki potegnuli čak iz Križevaca (Katalenić,Petranović) da bi se okušali na ovoj stazi.

Na startu se našlo 23 takmičara od toga dvije žene,i činilo se da bi mogao biti oboren lanjski rekord Ivana Čorbe koji iznosi 16290 metara, ali je utrka počela i prošla u laganom nadmudrivanju Čorbe i Katalenić Danijela, gosta iz AKSljeme, to je iskoristio Danijel i bijegom u zadnjih 5 minuta odlučio pobjednika napravivši 100-njak metara prednosti ukupno istrčavši 15944 metar, drugo mjesto je osvojio Ivan Čorba sa istrčanih 15848 metara., treći je bio odličan Krešimir Balaško sa 15715 metara, treba spomenuti i ostale trkače koji su odličnim rezultatima pridonjeli zanimljivosti ove utrke.

Kod žena pobijedila je Renata Korošic sa 10900 metara ispred Gordane Vrček koja je istrčala 10600 metara.

Treba još tu napomenuti da staza nije baš idealna za trčanje jer se trči po makadamskoj cesti punoj rupa i velikog kamenja.

Na kraju smo podijelili pehare za prva tri muška i prve DVIJE žene, za nekakav veći fond nagrada fali nam malo širi buđet i neki bogatiji sponzor, jer smo sav novac od buđeta spiskali na sokove i kekse kojima smo se počastili na kraju utrke.

Ovom utrkom završio je i proljetni dio ultra lige ,koja će se nastavit na jesen utrkom na 8 kilometara kronometar.

A na utrku na 1 sat sljedeće godine pozivamo sve zaljubljenike u trčanje koji se žele okušat na ovakvoj vrsti utrke.