U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Dječje utrke "Dani Grada Ivanca 2009"
Datum utrke: 11.06.2009.
Mjesto utrke: Ivanec

DJEČJE UTRKE POVODOM DANA GRADA IVANCA 2009.
11.06 2009.

Povodom dana Grada Ivanca, 11. lipnja 2009. godine održane se Dječje utrke „Dani Grada Ivanca 2009“. Devetu godinu za Društvo za sportsku rekreaciju Ivanec aktivno sudjeluje u proslavi Dana Grada Ivanca organizirajući utrke za djecu. Trkači su podijeljeni u devet starosnim kategorijama, među kojima je jedna rezervirana za roditelje, pratnju i građane Ivanca. Startalo se sa utrkom srednjoškolaca, a završilo utrkom građana na stazi dužine 1450 m. Lijepo i sunčano vrijeme privuklo je lijepi broj učesnika. Roditelji su stigli sa djecom, navijajući za svoje mališane, a jedan dio roditelja se okušao u utrci za građane i građanke.

Pobjednici po kategorijama su:

 • VRTIĆ II ( do 3 godine) – djevojčice – HANA GOLUB – IVANEC ; dječaci – TIN PETRINJAK – IVANEC – trčali su na stazi dužine 100 m.
 • VRTIĆ I ( od 4 – 5 godina ) – djevojčice – HELENA GOLUB – IVANEC; - dječaci – DOMINIK GROKŠA – IVANEC – trčali su na stazi dužine 150 m.
 • PREDŠKOLA – djevojčice – INES KRAUTHAKER – IVANEC; dječaci – JAKOV ŠTEFANKO – IVANEC – trčali su na stazi dužine 200 m.
 • 1. i 2. razred – djevojčice – MATEJA MARKOVIĆ – OŠ IVANEC; - dječaci – MATIJA FRIŠČIĆ – OŠ IVANEC – trčali su na stazi dužine 300 m.
 • 3. i 4. razred – djevojčice – SARA GALIĆ – OŠ IVANEC; - dječaci – LEON FURDI – OŠ PRELOG – trčali su na stazi dužine 400 m.
 • 5. i 6. razred – djevojčice – KARMELA LEŠČIĆ – OŠ VRBOVEC – dječaci – ANDREJ BIŠKUP – OŠ RADOVAN – trčali su na stazi dužine 800 m.
 • 7. i 8. razred – djevojčice – OLGA VRAČEVIĆ – OŠ VRBOVEC – dječaci – MATO HABIJANEC – OŠ IVANEC – trčali su na stazi dužine 1000 m.
 • SREDNJOŠKOLKE – IVANA POSAVEC – UKS BEDENEC;SREDNJOŠKOLCI – STJEPAN ZDEŠIĆ - TK MARATHON 95 – trčali su na stazi dužine 1450 m.
 • GRAĐANKE – MIRJANA ZIDARIĆ – DSR IVANEC;
  GRAĐANI – SINIŠA KOVAČ – BEDNJA – trčali su na stazi dužine 1450 m.
 • Poredak osnovnih škola: 1. OŠ VRBOVEC, 2. OŠ IVANEC, 3.OŠ PRELOG, 4. OŠ RADOVAN, 5. OŠ MARUŠEVEC, 6. OŠ LUDBREG

Društvo za sportsku rekreaciju pripremilo je nagrade po kategorijama, prva tri po kategorijama nagrađena su medaljama, diplomama i majicama, a svi trkači koji su stigli u cilj primili su priznanje za sudjelovanje. Peharima su nagrađene tri najbolje osnovne škole, a pobjednička škola svake godine prima prijelazni pehar. Prijelazni pehar drugu godinu za redom osvojila je 2. OŠ Vrbovec čiji su se trkači i trkačice odazvali u velikom broju. Nagrade najboljima uručio je Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca Branko Matijević.

Ukupno je nastupilo 45 žena i 68 muških što je ukupno 113 trkačica i trkača.