U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Memorijalna utrka "Ivan Sokač"
Datum utrke: 04.07.2009.
Mjesto utrke: Poljana Biškupečka

4. Memorijalna utrka pukovnik Ivan Sokač

Organizatori utrke u spomen na zapovjednika 104. brigade i Društvo za sportsku rekreaciju iz Poljane Biškupečke u predgrađe Varaždina doveli su 69 trkača i 7 trkačica.

I dok su u dosadašnje tri utrke bila tri različita pobjednika, u četvrtom je izdanju utrka prvi put dobila trkača koji je ponovio prošlogodišnji uspjeh. Na 27˚C Ivanu Čorbi je za 10.7 kilometara kroz Poljanu, Jalkovec, Biškupec, Varaždin, Turčin i Črnec sa ciljem kod Društvenog doma u Poljani, trebalo 39 minuta i 28 sekundi. 18 sekundi poslije pobjednika iz ivanečkog kluba, u cilj je ušao Đuro Komlenović iz Kutine, a potom još jedan član Trkačke sekcije Društva za sportsku rekreaciju „Ivanec“ Dušan Habijan. Bio je to poredak i u kategoriji veterana.

Četvrti ukupno, a najbrži senior, bio je Zvonko Artić, član zagrebačkog „Veterana“. Drugi do 40 godina bio je njegov klupski kolega Krešimir Balaško, a treći, Darko Petak, član UKS „Bedenec“.

Pobjednica 4. memorijala Ivana Sokača je Katarina Nestić iz Triatlon kluba „Međimurje“. Nakon nje u cilj su ušle Renata Korošic i Ana Hagemann iz varaždinskog TK „Marathon 95“, suorganizatora utrke. Prvi su put sudjelovali i biciklisti, članovi BBK „ASI“ Varaždin.

Trkačice i trkače u Poljani Biškupečkoj pozdravili su i najboljima pehare uručili suborci zapovjednika 104. brigade Franjo Puškadija i brigadir Vjeran Rožić, predsjednik varaždinskog Kriznog stožera 1991. godine Čedomil Cesarec, te članovi obitelji Ivana Sokača, sinovi i supruga. Podsjetili su da je Ivan Sokač za domovinu dao najviše što je imao – život.

Sljedeći susret u Poljani Biškupečkoj, na petoj Memorijalnoj utrci pukovnik Ivan Sokač, jednoj od rijetki u Hrvatskoj na kojoj se ne plaća startnina, bit će prve subote u srpnju 2010.

Nebojša Kalajdžija

Kratki izvještaj sa 4. memorijalna utrka "pukovnika Ivana Sokača"

Ove subote, 4. srpnja, po sunčanom i toplom vremenu održana je 4. memorijalna utrka "Ivan Sokač" u Poljani Biškupečkoj, pokraj Varaždina. To je jedna od rijetkih utrka na kojoj nema startnine, pa je ove godine okupila sedamdeset i šest trkača.

Na stazi dužine 10,7 km i ove je godine pobijedio IVAN ČORBA iz DSR TS Ivanec s rezultatom 39:28 ispred Đure Komlenovića MK Kutina. Kod žena je najbrža bila KATARINA NESTIĆ iz triatlon kluba Međimurje, s rezultatom 53:48 ispred naših Renate i Ane.

Trkače su u ime organizator pozdravili g. Franjo Puškadija, suborac pukovnika Ivana Sokača, dok su od gostiju bili g. Čedomil Cesarec, g. Vjeran Rožić i obitelj g. Sokača, koji su na kraju utrke najboljima u kategorijama uručili prigodne pokale.

Za sve je bila pripremljena okrepa i grah sa domaćim kobasicama za što se pobrinuo DŠR Poljana Biškupečka u čijoj je organizaciji utrka bila uz pomoć TK. Marathon 95 - Varaždin.

Više na http://www.marathon95.hr/?NewsID=10411

za TK Marathon 95 - Varaždin
tajnik Krunoslav Borovec