U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Varaždinska triatlon liga
Datum utrke: 01.07.2009.
Mjesto utrke: Varaždin

1. TRIATLON LIGA
AQUACITY 2009
1.KOLO 01.07.2009

Nakon svih peripetija , raznih mjerenja ,proba i isprobavanja konačno je krenula i 1.triatlon liga na Aquacityu. Po neobičnom vremenu koje je mirisalo na nevrijeme uz temperaturo od 27 celzijevaca i tempraturu vode od ugodnih 22 stupnjeva , četvorica člaova TK Varaždin odradili su 1.kolo tratlon lige.

Očekivali smo malo veći broj zainteresiranih , ali neobično vrijeme a i možda i nedovoljna informiranost utjecali su na broj takmičara , ali raduje činjenica da smo imali dosta gledatelja koji su došli snimati ligu i koji su se najavili za sljedeće kolo , tako da u sljedećem kolu očekujemo više natjecatelja.

Inače utrka je prošla u znaku Dubravka Knolmajera koji razliku koju je napravio na plivanju nije ispustio do kraja utrke .Plivačku dionicu od 800 metara isplivao je za odličnih 13:54, na biciklu mu se primakao Vanja Canjuga koji je najbrže izbiciklirao 20 km (35:30 ), ali pošto je Vanja nešto slabiji u trčanju nije se uspio približit Dubravku, inače je trkačku dionicu od 5 km po asfaltu najbrže istrčao Mićo Duspara (23:35), ne mogu tu još da ne spomenem i našeg predsjednika Teodora Pichlera koji je uspješno završio i ovaj triatlon , imao je i on jedno najbrže vrijeme i to u drugoj tranziciji (bicikl-trčanje) , skinuo se za nevjerojatnih 28 sekundi.

Kompletne rezultate možete pogledat u prilogu , sljedeće kolo na rasporedu je 08.07.2009 (srijeda) u 18 h ,kada se nadamo boljem odazivu.

Pošto ima zainteresiranih koji nisu u stanju odradit sve tri discipline od sljedećeg kola uvodimo i štafete (može i dva člana) , aquatlon , a može i aqua bike , sve može samo da potaknemo što više ljudi da se počnu bavit ovim zanimljivim sportom. S tehničke strane isto nema problema , možete koristit sve vrste bicikala , samo je potrebno obavezno imati kacigu. Ova je liga otvorena za sve ljude koji se žele okušati u ovom sportu, bez obzira na formu i fizičke prdispozicije.
TK Varaždin