U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Varaždinska triatlon liga
Datum utrke: 08.07.2009.
Mjesto utrke: Varaždin

1.TRIATLON LIGA AQUACITY 2009
2. KOLO 08.07.2009
POSLIJE KIŠE DOLAZI SUNCE

Ova stara poslovica može se točno prenijeti i na našu ligu , tj. na 2.kolo koje se održalo jučer , cijeli dan je neprestano padala kiša i činilo se da će ovo biti još jedno kišno kolo , međutim samo jedan sat prije starta nebo se smilovalo ,kiša je prestala padati , osušila nam cestu za bicikliranje i trčanje i liga je mogla počet.
Poslovica bi se isto tako mogao odnositi i na broj takmičara , koji su nas posjetili u lijepom broju , čak njih 15 se prijavilo na startu, a s obzirom na status triatlona u nas Hrvata to i nije baš neka zanemariva brojka. Ugodno nas je iznenadio vlč.Šikić svojim dolaskom, došli su nam i dečki iz TK Međimurja (četvorica), a da liga opravdava svoje postojanje i zbog čega je ustvari izmišljena , došla su i trojica takmičara koji su se prvi puta okušali u ovom sportu (Ivančić, Stepan i Artić) i koji su obećali da će sigurno doći i sljedeća kola.

Zbog sigurnijeg plivanja morali smo stazu za plivanje malo prepraviti , tako da se pliva u trokut , a s time smo je malo produžili tako da ona sada iznosi oko 800-850 metara , staza za bicikl je 20250 metara i veoma je pregledna i bez osobitog prometa ,vozi se tri kruga , trčanje je po asfaltu i trči se 2 puta po 2,5 km.

Na takvoj stazi pobijedio je vlč.Šikić koji je s time opravdao renome iskusnog triatlonca, na plivačkoj dionici rame uz rame sa njim je plivao Knolmajer(14:29), ali u biciklističkoj dionici nije imao šanse ,jer je Šikić najbrže izbiciklirao 20 km (30:39)i na trkačkom dijelu rutinski odradio pobjedu,pokušali su tu još dečki iz TK Međimurja Lodeta i Vlahek učiniti nešto ali velečasni je na biciklu napravio nedostižnu razliku tako da su se morali zadovoljit 2. i 3. mjestom .

I ostali takmičari su vodili zanimljive duele , bilo je tu i malo lutanja biciklom, ali sve u svemu svi su na kraju bili zadovoljni svojim rezultatima. Pošto neki takmičari nisu baš najsigurniji u plivačkom djelu imali smo stoga i dva duatlonca (Mikašek i Tumpić) koji su također postigli solidne rezultate.

Nastupila je i jedna štafeta(Jureci)
Sljedeće kolo na rasporedu je sljedeće srijede 15.07. u 18 sati , kada očekujemo još bolji odaziv ljudi koji vole ovaj sport a i onih koji se žele okušati u nečem novom.
Organizator će se truditi da još bolje organizira ovo natjecanje i da će ispraviti neke sitne greške koje su se dogodile.

TK Varaždin
Ladislav Gregorinčić