U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Varaždinska triatlon liga
Datum utrke: 15.07.2009.
Mjesto utrke: Varaždin

1. TRIATLON LIGA AQUACITY
3. KOLO
REKORDAN BROJ TAKMIČARA

Sunčano i prevruće vrijeme privuklo je ove srijede rekordan broj takmičara na triatlon ligu. Čak 29 triatlonaca i triatlonki našlo se na startu ovog kola.
Liga je konačno potvrdila svrhu svojeg postojanja , a to je da triatlon približimo širem krugu ljudi i pokažemo da to nije neki ekstremni sport, i zato nam iz kola u kolo dolaze takmičari koji se prvi puta natječu u triatlonu, ovo kolo došlo ih je čak petorica.

Vruće i sparno vrijeme privuklo je i kupače na jezero , tako da smo imali i priličnu gužvu na cesti ali i popriličan broj gledaoca. U takvim je uvjetima pobijedio Branimir Lodeta (1:11:24)ispred klupskog kolege Danijela Tureka(1:11:41) i vlč. Šikića člana TK Varaždin (1:13:35), treba spomenuti i ostale natjecatelje koji su ili bili prvi puta na lizi ili su postavili svoja najbolja vremena.
Bile su tu i dvije žene ,Zrinka Lodeta koja je samostalno odradila triatlon (1:34:11)i Karla Čović koja je u štafeti odlično odradila plivačku dionicu(14:55).
Moramo tu još spomenuti i simpatičnog kadeta iz TK Međimurje Luku Damjanovića(13 g.) koji je junački odradi cijeli triatlon , s time da je iz plivanja izašao kao treći ukupno(13:35) i Juraja Havaša (11 g.) koji je u štafeti sa Vlahekom odlično izbiciklirao 20 kilometara (44:52).
Sljedeće kolo na rasporedu je u srijedu 22.07. u 18 sati kad opet očekujemo veliku posjećenost.

TK Varaždin
Ladislav Gregorinčić