U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Varaždinska triatlon liga
Datum utrke: 22.07.2009.
Mjesto utrke: Varaždin

1.TRIATLON LIGA AQUACITY 2009

22.07.2009
LJETNI SPORTSKI HIT U VARAŽDINU – VARAŽDISKA TRIATLON LIGA

Triatlonsko ludilo na Aquacityu se nastavlja , na startu 4.kola našlo se čak 43 natjecatelja što pojedinačno , što u štafetama a našla su se tu i dva duatlonca. Dolaskom su nas počastile i tri žene , a posebno bi zahvalili članovima savate kluba Omega boks koji su nas posjetili u velikom broju , a poštom među njima ima i podosta Hrvatskih reprenzitativaca utrka je dobila na zanimljivosti, došao je i jedan gost iz Slovenije ,Rado Aćimović predsjednik TK Maraton Ptuj , dugogodišnji i vrlo uspješan triatlonac.

Gužve na stazi i oko staze nije nedostajalo zbog još jednog vrelog dana koji je izmamio mnogobrojne kupače na jezero, u takvim uvjetima pobjedio je Branimir Lodeta (TK Međimurje) sa priličnom razlikom ispred Marijana Stepana (tk Međimurje) i Maria Šimeckog (BBK Asi) dečki koji iz kola u kolo popravljaju svoje rezultate .
Kod žena pobjeda Katarine Nestić ispred Patricie Grbčić (obadvije TK Međimurje) i Marije Kosi članice Omega -boks kluba iz Varaždina. Treba tu još spomenuti i sve ostale natjecatelje koji su uspjeli po ekstremno vrućem vremenu završiti ovu utrku.

Ovom prilikom zamolili bi da se u sljedećim kolima obavezno koristi kaciga, zbog vlastite sigurnosti, jer je nekolicina takmičara zaboravilo ove vrlo važne rekvizite.

Sljedeće kolo na rasporedu je u srijedu 29.07.2009 u 18 sati na starom mjestu.

TK Varaždin
Ladislav Gregorinčić