U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Varaždinska triatlon liga
Datum utrke: 29.07.2009.
Mjesto utrke: Varaždin

1. TRIATLON LIGA AQUACITY
29.07.2009
KOLO REKORDA

Sunčano i vruće vrijeme izmamilo je ove srijede čak 36 takmičara da se okušaju u petom kolu triatlon lige.Rekord u broju takmičara ovaj puta nije oboren ali su pali skoro svi rekordi u takmičarskom smislu.
Prvo je u plivačkom djelu kadet iz plivačkog kluba „Barok“ Čep isplivao stazu ispod 10 minuta(9:54 ,mladić se još uspio i malo zezat) , potom je Zvonimir Artić istrčao 5 kilometara za respektabilnih 17:41 , da bi na kraju Branimir Lodeta spustio ukupno vrijeme ispod sat i deset minuta (1:09:56).
Trećom pobjedom u nizu Lodeta(TK Međimurje) je zasjeo i na prvo mjesto ukupnog poretka i teško da ga netko do kraja lige može maknut s vrha.Drugu mjesto osvojila je štafeta simpatičnih mladića iz PK Barok (ČEP-STADAS-AVIROVIĆ), još da su imali dobar bicikl tko zna šta bi bilo, treći je na cilj stigao Dragan Milenković (TK Međimurje).
Kod žena je Katarina Nestić u samom finišu uspjela stići Zrinku Lodeta (obe TK Međimurje)i tako pobijediti drugi puta za redom.
Inače je ovo kolo bilo kolo triatlonaca iz TK Međimurje koji su nas posjetili u stvarno velikom broju 12 muškaraca i 2 žene .
A individualni rekordi padaju svakim kolom , nekim takmičari skidaju i po par minuta po kolu ,a da smo neke uspjeli malo ozbiljnije zainteresirati za triatlon pokazuje i podatak da su se prijavili za subotnji triatlon u Prelogu, iako su se sa triatlonom susreli prije dva tjedna na našoj ligi.
Sljedeće kolo na rasporedu je u srijedu 05.08. u 18 sati , pošto je taj dan i državni praznik , a ukoliko bude i vruće vrijeme , moglo bi se na startu naći i mnogo takmičara ali i cijela hrpa ljudi željnih osvježenja, pa bi mogao nastati krkljanac , ovom bih ovom prilikom zamolio natjecatelje koji će doći na ligu da se naoružaju strpljenjem i da malo bolje pripaze na cesti.

TK Varaždin
Ladislav Gregorinčić