U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Varaždinska triatlon liga
Datum utrke: 05.08.2009.
Mjesto utrke: Varaždin

1. TRIATLON LIGA AQUACITY 2009
6. KOLO
KATEGORIJA V-5

Praznik i ne baš lijepo vrijeme izmamilo je 35 natjecatelja na 6. kolo triatlon lige. Zahvaljući takvom vremenu na plivalištu a i na cesti po kojoj se biciklira i trči vladao je blaženi mir , pa su se takmičari mogli koncentrirat na obaranja i poboljšanja svojih vremena.
Da i ovo kolo ne bi prošlo bez nekog rariteta pobrinuo se dugogodišnji (punih 30 godina) maratonac , trkač na duge pruge i sportski statističar gospodin Vilim Pap , on je u svojoj 82. godini života (da ,dobro ste pročitali) odradio svoj prvi triatlon postigavši vrijeme od 2sata 20 minuta i 5 sekundi , s time da na plivanju nije izašao posljednji, ipak na biciklu i trčanju su godine pokazale svoje , ali je na kraju čio i veseo izjavio da nije imao nikakvih problema u toku utrke.
Kratko vrijeme se bavim triatlonom i nisam čuo da je netko stariji u Hrvata a i malo šire završio triatlon , zato mislim da je to dobar poticaj ljudima koji se još uvjek nečkaju da odrade triatlon. Svaka mu čast.
Inače je sa novim rekordom staze pobijedio gost iz Austrije Zdenko Vlah (KSV-TRIATHLON) sa rezultatom 1:09:20, drugi je bio Branimir Lodeta 1:10:44 (TK Međimurje) , a treći njegov klupski kolega Danijel Turek 1:11:18
Kod žena pobjednica je Patricia Grbčić 1:26:57,ispred debitantice na ligi Anite Setnik 1:28:34 i Zrinke Lodeta 1:39:04 , sve tri članice su TK Međimurje .
Među štafetama također nije bilo iznenađenja , standardna postava Čović-Mikašek –Feher, odoljeva raznoraznim kombinacijama i postavama.
Sljadeće kolo na rasporedu je kao i obično u srijedu 12.08 u18 sati kod boćarskog igrališta na Aquacityu.
Vidimo se

TK Varaždin
Ladislav Gregorinčić