U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Varaždinska triatlon liga
Datum utrke: 12.08.2009.
Mjesto utrke: Varaždin

1.TRIATLON LIGA AQUACITY 2009
7.KOLO12.08.2009.

Po lijepom i ugodnom vremenu odradili smo i pretposljednje kolo 1.Triatlon lige , iako smo odradili već sedam triatlona interes za ovaj sport i dalje raste ,jer nam svakim kolom dolaze novi takmičari ,tako da smo već stigli do startnog broja 74 , a uračunamo li tu i štafete i duatlonce dolazimo do brojke od preko 80 takmičara koji su prodefilirali ligom.
Na startu 7.kola tako se našlo 37 takmičara od čega 4 žene i jedan aquatlonac sa perajama(naravno, samo je plivao sa perajama).
Ovom prilikom zahvaljujemo i nekolicini takmičara koji su potegnuli iz Zagreba (Meštrović,Šaronja,Ruszkowski) da bi sudjelovali na našoj ligi.
Ovo kolo su ,kao i prijašnja obilježili dečki i cure iz TK Međimurja , pobjednik Pavao Vlahek, drugoplasirani Dragan Milenković kod muškaraca, te Patricia Grbčić (druga ) ,i Zrinka Lodeta(treća) kod žena, tu su se jedino uspjeli umiješati Zdenko Vlah iz KSU-triathlon (treći kod muškaraca ) i pobjednica u ženskoj konkurenciji Iva Ruszkowski ,gošća iz TK Jarun.
Moram tu i spomenuti i dečke i cure iz Omega boksa koji također u velikom broju dolaze na ligu , koja im služi kao odličan kondicioni trening.
Zanimljiv je i ukupni poredak lige , trenutno je prvi Marijan Stepan iz TK Međimurja , ali će nakon sljedećeg kola sve doći na svoje mjestu i rasplet će biti veoma zanimljiv.
Sljedeće kolo je na raspredu opet (ko bi rekao) u srijedu 19.08. u 18 sati , pošto je to i posljednje kolo pozvao bih sve slobodne triatlonce da se pojave da startu da odradimo to posljednje kolo kako treba.
TK Varaždin
Ladislav Gregorinčić