U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Varaždinska triatlon liga
Datum utrke: 19.08.2009.
Mjesto utrke: Varaždin

1. TRAITLON LIGA AQUACITY 2009
8. KOLO 19.08.2009.

Prolaskom kroz cilj Jure Cvjetka u 8. kolu Varaždinske triatlon lige, završila je i ova manifestacija. U zadnjem kolu okupilo se na startu 41 takmičar, koji su po vrućem i sparnom vremenu odradili i ovo oproštajno kolo. Pobijedio je opet gost iz austrijskog triatlon kluba KSU, Zdenko Vlah sa kako se i priliči za zadnje kolo novim rekordom staze, koji sada iznosi 1:08:30. Drugoplasirani je bio Branimir Lodeta (1:09:03) koji je i ukupni pobjednik prvog izdanja triatlon lige, treća je bila štafeta simpatičnih dečki iz TK Međimurja Damjanović-Šimunko-Barić koji su se dobro nabrijali, ali ovaj puta nisu uspjeli izboriti više od trećeg mjesta. Treba naglasiti i triatlonce iz TK Međimurja koji su bili posebno motivirani za ovo posljednje kolo i kojima su u nekoj mjeri parirali dečki iz TK Varaždin inače uzorni domaćini ove lige. Ne smijemo zaboraviti i članove Omega – boks kluba iz Varždina koji su i u posljednjem kolu prednjačili po masovnosti i kojima je ova liga poslužila kao izvanredna kondicijska priprema za jesenska natjecanja, a svi znamo koliko su uspješni članovi tog kluba koji imaju izvaredne rezultate i na europskoj i na svjetskoj sceni. A tu je i ostatak ekipe iz klubova Varaždina, Zagreba, Lepoglave, Ivanca itd. koji su i pomalo razočarani što je ovo bilo posljednje kolo, jer su se upravo zahuktali u obaranju vlastitih rekorda.

Kod cura pobijedila je Patricia Grbčić ispred Zrinke Lodeta (obadvije iz TK Međimurje) u već viđenome scenariju kad Patricija napravi razliku ispred Zrinke u posljednjoj disciplini. Ukupni pobjednici su Branimir Lodeta – TK Međimurje kod muškaraca, a kod žena pobjednica je njegova sestra Zrinka Lodeta koja brani boje istog kluba, drug i treći kod muškaraca su Dubravko Knolmajer koji je za jedan bod prestigao Vanju Canjuga, inače su obadvojica iz kluba koji je sve to organizirao - TK Varaždin, kod žena je drugo mjesto osvojila Patricia Grbčić (TK Međimurje), na žalost ni jedna druga cura nije uspjela ispuniti normu.

Po kategorijama je raspored sljedeći:

  • Kadeti 1. mj. Adam Rožmarić – Omega boks, 2. mj. Luka Damjanović TK Međimurje, 3. mj. Igor Karlović Omega Boks
  • Seniori: 1. mj. Branimir Lodeta TK Međimurje, 2. mj. Dubravko Knolmajer, 3. mj. Vanja Canjuga oba TK Varaždin
  • V-1: 1. mj. Stjepan Dubovečak USR Lepoglava, 2. mj. Mladen Meštrović TK Zagreb, 3. mj. Miljenko Rožmarić Omega boks
  • V-2: samo jedan sa normom Teodor Pichler iz TK Varaždin
  • V-3: 1. mj. Zvonimr Tumpić Omega boks
  • Kod štafeta su samo dvije ekipe uspjele ispunit normu, pobijedila je štafeta Čović (odlična plivačica)- Mikašek (bicikl) i Feher (trčanje) ispred štafete koju su sačinjavali otac i sin Jurec

Treba tu spomenuti i nekolicinu duatlonaca, ali nitko od njih nije imao normu. Proglašenje pobjednika ćemo najvjerojatnije obavit na mjestu događaja, a kada će biti još se zna, svi će biti na vrijeme obavješteni.

Što reći za kraj? Mislim da smo ovom ligom uspjeli u naumu da ovaj sport približimo ljudima i da pokažemo da nije tako ekstreman kako se čini. To pokazuje i broj takmičara koji su se prvi puta okušali u triatlonu. Nismo više samo neki čudaci koji plivaju oko nekakvih obojenih kanistara po jezeru, polugoli voze bicikle po cesti iza jezera i trče između šume automobila. Mislim da su nas prihvatili i ljudi koji se dolaze osvježit na jezero i da su sa zanimanjem pratili sva natjecanja. Tko zna, možda se neko i od njih odvaži sljedeće godine na triatlon?

I samo da velim jednu misao jednog prijatelja, rekao je: “Pa ovo više nije natjecanje ovo je pokret“.

Još samo zahvalim ljudima koji su nesebično pomogli u realizaciji svih kola a najviše Antunu Beloševiću koji je svako kolo dva sta prije lige markirao stazu, očistio okretište od kamenja, ogradio zonu tranzicije i ko zna što još sve ne.

Druge godine krećemo još jače i organiziranije, a nadamo se i nekom jačem sponzoru pa če biti i ljepših nagrada.

TK Varaždin
Ladislav Gregorinčić