U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
5. Memorijalna utrka "Josip Putar"
Datum utrke: 13.09.2009.
Mjesto utrke: Lepoglava

5. MEMORIJALNA UTRKA „JOSIP PUTAR“
LEPOGLAVA, 13.09.2009.

Udruga za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Lepoglava i Zajednica športskih udruga grada Lepoglave u suradnji sa TK Marathonom 95 iz Varaždina organizirali su 5. Memorijalnu utrku Josip Putar na stazi dužine 12 kilometara, koja se trcala na relaciji Lepoglava-Kamenica-Žarovnica-Lepoglava, a u spomen na legendu lepoglavskog sporta Josipa Putara.

Kategorije za muškarce i žene bile su:

do 19 godina
od 20 do 29 godina
od 30 do 39 godina
od 40 do 49 godina
od 50 do 59 godina
od 60 do 69 godina
od 70 na više

Na utrci je sudjelovalo 8 žena i 47 muškaraca, koji su odali pocast Joži Putaru zahvaljujuci kome je Lepoglava prepoznatljiva po svim oblicima rekreativnog bavljenja sportom. Utrka je poprimila medunarodni karakter s obzirom da su trkaci bili ne samo iz Varaždinske, Medimurske i Krapinske županije vec i iz raznih krajeva Slovenije.

Prvi je u cilj utrcao JOSIP LACKOVIC, clan ŠAK Varaždin, s vremenom od 44 min i 34 sek, drugo mjesto zauzeo je Igor Goricanec, clan Triatlon kluba Medimurje s vremenom 44 min i 37 sek, a trece mjesto osvojio je Duro Komlenovic , clan Maratona Kutina s vremenom 44 min i 40 sek.

Medu trkacicama pobjedu je odnijela MARTINA BEZEK, clanica Triatlon kluba Medimurje s vremenom 50 min i 11 sek, drugo mjesto zauzela je Anna Hagemann, clanica TK Marathon95 Varaždin s vremenom 1h 01 min i 25 sek, dok trece mjesto osvaja Nataša Pavlic, trkacica iz Slovenije s vremenom od 1h 02 min i 49 sek.

Svi trkaci primili su spomen diplome, spomen majice i prigodne suvenire s logom utrke, dok su u tomboli osvojili vrijedne nagrade sponzora.

Gospodinu Stjepanu Dubovecaku, dugogodišnjem atleticaru, stolnotenisacu i clanu USR „Sport za sve“ Lepoglava uruceno je priznanje za 30 godina aktivnog bavljenja atletikom. Prigodnim rijecima obratila se gda. Katica Levanic iz USR „Sport za sve“ i sve trkace upoznala i podsjetila na njegove iznimne trkacke uspjehe.
Jedan od najstarijih trkaca na ovim prostorima, gospodin Vilim Pap pripremio je bilten „Utrke oslobodenja“ koje su se trcale na 35 kilometara dugoj relaciji Jalkovec-Lepoglava od 1978. do 1990. sa popisom i rezultatima svih trkaca koji su trcali ovu utrku. Primjerak biltena urucio je g-di Faniki Putar, supruzi pokojnog Josipa Putara koja je zajedno sa cijelom obitelji nazocila manifestaciji.