U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Ultramaraton Zagreb - Vukovar (dionica Zagreb - Ivanić Grad)
Datum utrke: 18.09.2007.
Mjesto utrke: Zagreb

utorak, 18. rujna 2007.
6. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR
"PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA"

Dražen Flajs trostruki pobjednik odustao već na prvoj dionici, a Rusi nametnuli ubitačan tempo.

Sudionici

Muškarci:
1. DRAŽEN FLAJS , RH
2. ALEXSEY BELOSLUTSEV, RUS
3. DALIBOR PETRINA, RH
4. VIKTOR ADAMCZYK, NJE
5. ZDRAVKO BARIĆ, SLO
6. ANTEŠA DŽOMBA, RH
7. MIRKO ERVAČIĆ, RH
8. IVAN DRVARIĆ, SLO
9. INOT KLEMENČIĆ, SLO
10. MIRO REŽONJA, SLO
11. HRVOJE HABUŠ, RH
12. MILJENKO ROŽANKOVIĆ, RH
13. IVAN GRABEREC, RH
14. ĐURO DMITRAŠINOVIĆ, RH
15. IVO ANIČIĆ,RH
16. MLADEN HODAK, RH
17. DUŠKO ŠTRBAC, RH
18. ELVIR RAKIPOVIĆ, RH
19. POLDE TALERSLO, SLO
20. NIKOLA KOVAČ, RH 
21. BERNARD MARIJIĆ

Žene:
1. SVETLANA SAVOSKINA
2. VIŠNJA ŠKEVIN
3. MARIJA VRAJIĆ

1. DIONICA ZAGREB - IVANIĆ GRAD

U utorak, 18. rujna, 2007, startom sa Trga Siječanjskih Žrtava u Kustošiji, započeo je 6. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, ˝Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata˝. Sa starta jedne od najdužih i najzahtjevnijih utrka u Europi, čija duljine staze iznosi 344.1 km, u borbu za pobjednika 6. izdanja utrke krenulo je čak 28 natjecatelja, među kojima je 9 međunarodnih natjecatelja.

Ultramaratonce su na startu utrke ispratili mnogi državni i gradski dužnosnici. Prije pucnja startnog pištolja položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata, a prisutni govornici prisjetili su se branitelja koji su za svoju Domovinu dali najviše što su mogli, svoje živote.

Nazočne je u ime organizatora utrke, pozdravio gosp. Boro Barišić, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a, brigadir, gosp. Miodrag Demo, voditelj ureda za branitelje pri Poglavarstvu Grada Zagreba, dogradonačelnik Grada Zagreba gosp. Ivo Jelušić, te potpredsjednica Vlade RH i ministrica Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti gđa. Jadranka Kosor, koja je i proglasila Ultramaraton otvorenim. Među mnogobrojnim uglednicima istaknuli bismo saborskog zastupnika i predsjednika Odbora za branitelje Hrvatskog sabora gosp. Vladu Jukića, te saborske zastupnike gđu. Ružu Tomašić i gosp. Peru Kovačevića, i dožupana Karlovačke županije, gosp. Marinka Milčića, te mnogobrojne predstavnike braniteljskih udruga.

Već je prva dionica, u kojoj natjecatelji obično preispituju mogućnosti konkurenata, pokazala da je pobjednik zadnja tri Ultramaratona Dražen Flajs odustao na 35-om km, a međunarodni trkači pokazali su za sada laganu premoć jer je ruski natjecatelj Brzysztof Alexsey s vremenom 4.08.52 stigao prvi, drugi je ciljem prošao Slovenac Zdravko Barić a treći Hrvoje Habuš, u ženskoj konkurenciji također je trijumfirala međunarodna natjecateljica Ruskinja Svetlana Savoskina, druga je ciljem prošla Marija Vrajić, dok je pobjednica posljednja dva Ultramaratona u ženskoj konkurenciji Višnja Škevin stigla kao treća sa zaostatkom od nepunih 27 min. za pobjednicom dionice. Prva dionica, sa svojih ultramaroncima skromnih 50,6 km, samo je najava uzbudljivih događanja koja nas očekuju tijekom 5 dana održavanja utrke.

Sve informacije o tijeku utrke, tijekom svih pet dana održavanja utrke, možete dobiti na službenom broju za kontakt: Siniša Šukunda, 091 797 3287 i Zvonko Lucić 091 25 33 465

REZULTATI 1. DIONICE ZAGREB – IVANIĆ GRAD 50.6 km

plasman natjecatelj Rezultat
1. Brzysztof Alexsey 4.08.52
2. Zdravko Barić 4.21.06
3. Hrvoje Habuš 4.31.04

natjecateljice
1. Svetlana Savoskina 4.45.30
2. Marija Vrajić 4.53.38
3. Višnja Škevin 5.12.03

Fotogaleriju pogledajte na stranici http://www.utrke.net/page.php?stranica=dinamic&IDd=313.

Izvještaj poslao Zvonko Lucić