U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Ultramaraton Zagreb - Vukovar (dionica Ivanić Grad - Novska)
Datum utrke: 19.09.2007.
Mjesto utrke: Ivanić Grad

srijeda, 19. rujna 2007.
6. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR
"PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA"

Marija Vrajić prestigla Rusku ultramaratonku

2. DIONICA IVANIĆ GRAD-NOVSKA

1. ALEKSEY BELOSLUTSEV
2. DALIBOR PETRINA
3. ZDRAVKO BARIĆ
4. ANTEŠA DŽOMBA
5. IVAN DRVARIĆ
6. INOT KLEMENČIĆ
7. MIRO REŽONJA
8. HRVOJE HABUŠ
9. IVAN GRABEREC
10. MLADEN HODAK
11. DUŠKO ŠTRBAC
12. ELVIR RAKIPOVIĆ
13. POLDE TALER 
14. NIKOLA KOVAČ
15. BERNARD MARIJIĆ

ŽENE
1. SVETLANA SAVOSKINA
2. VIŠNJA ŠKEVIN
3. MARIJA VRAJIĆ

Na startu druge dionice Ultramaratona Zagreb-Vukovar ˝Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata˝,19. rujna 2007. god. u 9.00 sati, startalo je 18 trkača, koje su ispratili dužnosnici poglavarstva Ivanić Grada i Zagrebačke županije. Kroz mjesta na ovoj 72 km dugoj dionici dočekale su ih mnogobrojne škole, a vrhunac je bio u mjestu Križ, gdje su Ultramaratonce dočekali osnovnoškolci, kao i srednjoškolci, i sa njima otrčali dio dionice i time umornim trkačima pružili moralnu podršku.

Organizatori Ultramaratona, sa suorganizatorima položili su vijenac i zapalili svijeće kod središnjeg križa na Kutinskom groblju, kao i posljednjim počivalištima pripadnika HOS-a Velimira Kvesića, Zdravka Bezuka i Ivana Krajinovića.

Na stazi, u muškoj konkurenciji nije bilo većih promjena, ruski trkač Alexsey Beloslutsev nije dopustio iznenađenje, već je jednolikim tempom do cilja u Novskoj došao u vremenu 5.48.42 i time povećao prednost ispred drugoplasiranog, slovenskog trkača Zdravka Barića.

U ženskoj konkurenciji, pobjednica prve dionice ruskinja Svetlana Savoskina, drugu dionicu je otrčala znatno slabije i ciljem prošla druga, zaostajući iza prvoplasirane Marije Vrajić za više od sat vremena, dok je Višnja Škevin stigla kao treća.

Na cilju u Novskoj, Ultramaratonce dočekali su predsjednik odbora za branitelje Hrvatskog sabora i saborski zastupnik gosp. Vlado Jukić, saborski zastupnik gosp. Pejo Trgovčević i dogradonačelnik Novske gosp. Željko Soldo, koji su sa predsjednikom Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba gosp. Ivanom Friščićem i Organizacijskim odborom Ultramaratona podjelili nagrade pobjednicima druge dionice.

REZULTATI 2. DIONICE IVANIĆ GRAD-NOVSKA 72 km

plasman / natjecatelj / Rezultat

1. Alexsey Beloslutsev 5.48.42
2. Zdravko Barić 6.10.32
3. Hrvoje Habuš 6.29.41

natjecateljice
1. Marija Vrajić 6.34.01
2. Svetlana Savoskina 7.40.53
3. Višnja Škevin 7.45.47

Fotogalerija s ove dionice.