U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Ultramaraton Zagreb - Vukovar (dionica Sl. Brod - Osijek)
Datum utrke: 21.09.2007.
Mjesto utrke: Slavonski Brod

petak, 21. rujna 2007.
6. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR
"PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA"

4. DIONICA NOVSKA – SLAVONSKI BROD
Ruski maratonac i dalje ruši rekorde dionica

1. ALEKSEY BELOSLUTSEV
2. DALIBOR PETRINA
3. ZDRAVKO BARIĆ
4. ANTEŠA DŽOMBA
5. IVAN DRVARIĆ
6. MIRO REŽONJA
7. HRVOJE HABUŠ
8. IVAN GRABEREC
9. MLADEN HODAK
10. DUŠKO ŠTRBAC
11. ELVIR RAKIPOVIĆ
12. POLDE TALER 
13. NIKOLA KOVAČ
13. BERNARD MARIJIĆ

ŽENE
1. SVETLANA SAVOSKINA
2. VIŠNJA ŠKEVIN
3. MARIJA VRAJIĆ

Na startu četvrte dionice Ultramaratona Zagreb-Vukovar ˝Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata˝, 21. rujna 2007. god. u 9.00 sati, nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća na spomen obilježju poginulm braniteljima, startalo je 16 trkača, koje su ispratili gradonačelnik Slavonskog Broda dr. Mirko Duspara i dr Tomislav Vlajnić, predsjednik organizacijskog odbora Ultramaratona za Brodsko-Posavsku županiju.

Na stazi, u muškoj konkurenciji nije bilo većih promjena, ruski trkač Alexsey Belosludcev, koji je i na četvrtoj dionici nametnuo jak tempo, nije dopustio iznenađenje, do cilja u Osijeku došao je u vremenu 7.16.56 i time povećao prednost ispred drugoplasiranog, slovenskog trkača Zdravka Barića, na nedostižnih 2.41.49, samo ozljeda može spriječiti ruskog trkača da u ukupnom poretku bude pobjednik 6. Memorijalnog Ultramaratona.

U ženskoj konkurenciji, nakon jučerašnjeg odustajanja europske prvakinje, Marija Vrajić rutinski je završila najtežu dionicu te ciljem prošla prva sa vremenom 9.27.53 i time povećala ukupnu prednost ispred drugoplasirane Višnje Škevin.

Na cilju u Osijeku, Ultramaratonce su dočekali predsjednik odbora za branitelje Hrvatskog sabora i saborski zastupnik gosp. Vlado Jukić, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a gosp. Borislav Barišić, gosp. Gordan Matković predsjednik organizacijskog odbora Ultramaratona za Osiječku županiju i gosp. Danijel Srb zamjenik župana Osiječke županije, koji su sa predsjednikom Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, gosp. Ivanom Friščićem i podjelili nagrade pobjednicima četvrte dionice.

Sutra će nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod spomen obilježja poginulim braniteljima, u 9.00 sati startati posljednja, peta, dionica Ultramaratona, a cilj, na vukovarskoj Ovčari predviđen je oko 13.00 sati, gdje će nakon kraćeg protokola biti podijeljene nagrade ukupnim pobjednicima Ultramaratona. Na cilju, Ultramaratonce će dočekati i skupina motorista, bickera, njih više od 50, koji će na prvom Moto maratonu Zagreb-Vukovar krenuti iz Zagreba, a putem do Vukovara će im se pridruživati mnogobrojni zaljubljenici u motore, kako bi se zajedno poklonili poginulim braniteljima kod spomen obilježja Ovčara.

REZULTATI 4. DIONICE SLAVONSKI BROD-OSIJEK 84 km

1. Alexsey Belosludcev 7.16.56
2. Zdravko Barić 8.15.51
3. Dalibor Petrina 8.34.26

natjecateljice
1. Marija Vrajić 9.27.53
2. Višnja Škevin 11.04.26

Fotogalerija s ove dionnice.