U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Prvenstvo Hrvatske u krosu za veterane
Datum utrke: 06.10.2007.
Mjesto utrke: Zadar

1.Veteransko prvenstvo Hrvatske u krosu održano je u Zadru na novouređenoj trim stazi u šumi na Musapstanu samo predgrađe grada Zadra . Vrijedni članovi Kluba atletskih veterana Zadra predvođeni predsjednikom Rajkom Pantalonom danima su uređivali stazu kako bi bila spremna za kros.

Staza dužine 4km napravljena je po standardima svjetske atletske federacije i zadovoljava sve kriterije za održavanje svih kros natjecanja. U rano jutro 6.10 u šumu su najprije počeli dolaziti najmlađi atletičari predškolci i osmoškolci koji su trčali predutrke od 100-500m . Ni oblačno vrijeme i mala kiša nije ih spriječila da istrče utrke i osvoje svoje prve medalje . Uz osvježenje sokove kekse idobru glazbu sa razglasa najmlađi su se dobro zabavljali a veterani su se pripremali za start. Medalje im je uručio najstariji atletičar zadarske županije Ante Stručić 80god uz asistenciju tajnika Danijela Tadića .

Nakon proglašenja najboljih usljedio je start veterana i veteranki, na startu se našlo 20-tak atletičara od toga 12 veterana i nekoliko juniora koji su hrabro trčali sa veteranima dionicu od 4km. Najviše je nastupilo atletičara iz KAV Zadar predvođeni povratnikom Rajkom Pantalonom koji je odlučio opet izići stazu te se pripremati za Europsko prvenstvo dogodine u Ljubljani.

Nakon podjele medalja pehara majica svi sudionici su zajedno ručali uz bogat meni ribe, mesa, raznih salata u prostorijama kluba veterana.

Veterani grada Zadra dokazali su se dosad kao najbolji organizatori veteranskih natjecanja po riječima sudionika koji su dosad nastupali u Zadru. Uz zahvalu i dodjelu posebnih priznanja zaslužnim ljudima za razvoj kluba veterana u Zadru Rajko Pantalon obećao je i dogodine kandidaturu za organizaciju 2. Prvenstva Hrvatske u krosu.

Slobodan Miolović