U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Ultra Cross Liga Drava 2008.
Datum utrke: 09.10.2008.
Mjesto utrke: Varaždin

2. ULID
18. KOLO
POSLJEDNJE KOLO

Utrkom na 11,2 kilometara kronometar završila je ovogodišnja ultra liga Ivančica –Drava. Kao i nekoliko posljednjih kola poredak je bio predvidljiv , što ne znači da utrka nije bila uzbudljiva i neizvjesna, jer baš utrke na kronometar iziskuju od trkača da daju maksimum jer nemaju predođbu o brzini i vremenima ostalih trkača. Tako je bilo i ovaj puta jer osim prvog mjesta Ivana Čorbe (41:57) i drugog mjesta Igora Goričanca (42:06) ugodno je iznenadio Franjo Korošic sa izvarednim rezultatom od 43:54 kojim ne samo da je prestigao Nikolu Pavčeca (43:54) u utrci nego ga je uspio dostići i u ukupnom plasmanu , tako da njih dvojica dijele treće mjesto sa osvojenih 1144 bodova. Ostali trkači postigli su svoja ustaljena vremena i plasmane , ali i njima sve čestitke na dobrim vremenima.

Kod djevojaka nastupom nas je počastila Valentina Belović istrčavši ukupno četvrto vrijeme u utrci (43:59), za njom su u cilj utrčale Renata Korošic (1:02:12) i Gordana Vrček(1:04:23) kod žena.

Ukupni pobjednik ovogodišnje Ultra –lige je Ivan Čorba sa maksimalno osvojenih 1200 bodova , a slijede ga Igor Goričanec sa 1172 boda na drugom mjestu , te Franjo i Nikola koji dijele treće mjesto sa 1144 boda , normu od 12 kola su još ispunili neuništivi Jakov Klapež koji u šestoj deceniji života ne respektira ni protivnike koji su i dva puta mlađi od njega, te odlični Mićo Duspara, Davor Jurec i Josip Božić.

Kod djevojaka jedina je normu ispunila Renata Korošic koja je samim time i pobjednica ultra –lige ,ali to ništa ne umanjuje trud Gordane Vrček drugoplasirane u ligi ,kao ni povremeni nastupi Valentine Županić lanjske pobjednice i Valentine Belović juniorske reprezentativke koja je na našim utrkama brusila formu.

Za sada toliko , više o rezultatima i analizi ultra –lige biti će u biltenu koji če uskoro izaći. Ovom prilikom se najdublje zahvaljujem svim trkačicama i trkačima koji su sudjelovali u našoj ligi i učinili dobar posao na popularizaciji trčanja u našem gradu , isto tako pozivam njih i druge trkače da se pojave i sljedeće godine kad pripremamo neke promjene i preinake kako bi liga bila još atraktivnija i zanimljivija.

Zahvalio bih još i malobrojnoj ekipi koja je korektno odradila sve organizacijske prepreke.

To su: Antun Belošević, Stanko Šincek, Jaklin Krunoslav, Stjepan Smernjak, Miroslav Hainž i Ladislav Gregorinčić.

Pozdrav i do viđenja sljedeće godine.
Ladislav Gregorinčić