U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Utrka "Nitko prije nas 13.10.1991."
Datum utrke: 11.10.2008.
Mjesto utrke: Bujavica

Na utrku se prijavilo 26 trkača ali ih je magla prestrašila tako da nas je na startu bilo 16. Imali smo maglu na početku trke u Bujavici i sami start je bio pomaknut za 10:30h. Staza je išla kroz Janja Lipu gdje smo od 6. - 8. km imali dosta brda 8 - 10%. Već u Jamaricama na 10. km i dalje lakše se disalo, a poslije kroz Banovu i Ilovu je bila čista ravnica. Sam ulazak u grad i prolazak kroz centar Kutine u policijskoj pratnji je bio spektakularan jer dugo, dugo u Kutini nije bilo ovakve utrke.

Trkači su imali osigurano tuširanje, bon za piće, grah, sokove i pivo, a uspjeli smo napraviti i malu tombolu
i podijeliti 10 sportskih torbi i još neke sitnice. Troje prvoplasiranih je dobilo pehare, butelju vina i knjigu o oslobađanju Bujavice, 56. samostalnoj iz Kutine i ostalim ratnim zbivanjima na ovom prostoru 1991.

Ženski prehari i nagrade će ostati za drugi put pošto nije bilo djevojaka. Na kraju se nadam da su dečki bili zadovoljni, a dogodine smo dobili obećanja od gradskih vlasti da će sve biti za klasu više. Živi bili pa vidjeli, ali mi ćemo se kao klub potruditi da svi koji dođu u Kutinu budu zadovoljni.

Poštovanje i pozdrav,

Željko Krpes
predsjednikMK Kutina