U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Zimska brdska-cross liga "Ivančica" 2008.
Datum utrke: 25.01.2009.
Mjesto utrke: Prigorec

5. kolo – 25.01.2009.

I ove nedjelje opet novi rekord. Čak jedanaest žena i rekordni broj trkača na petom kolu zimske brdske lige Ivančica.

Najavljena loša prognoza sa kišom i snijegom nije spriječila sedamdeset trkača, od čega jedanaest žena, koliko se okupilo se ove nedjelje u Prigorcu na startu petog kola zimske lige. I normalno, svi su stigli do vrha, iako im uvjeti na stazi nisu baš išli na ruku.

Prema izvještaju voditelja, na startu je bilo 0° Celzijusa i u prvom dijelu je bilo mokrog snijega. Kako se penjalo više i snijega je bilo više, ali je prošla ralica iza koje je ostao ugaženi i skliski snijeg, tako da je bilo dosta padova, naročito u povratku.

Sve to nije smetalo prvoj trojici koji su ipak došli ispod sat vremena do vrha, gdje ih je dočekao hladni vjetar i snijeg. Ovo je bila još jedna pobjeda Krešimira Balaška kojem je trebala 57 minuta i 41 sekundu do vrha, a dvadesetak sekundi kasnije ili za 58:03 stigao je Ivan čorba i Igor Goričanec za 59:40. Od jedanaest žena najbrža je bila Valentina Županić, ispred Katarine Nestić.

U ukupnom poretku vodi Krešo Balaško ispred Ivana Čorbe, dok je kod žena vodeća Katarina Nestić ispred Valentine Županić.

Ovo kolo brdske lige bilo je i prvo Ultra lige Ivančica - Drava ili ULID 2009.

Slijedeće 6. kolo na rasporedu je 8. veljače 2009. godine sa startom u 8 sati u Prigorcu.
Više na www.marathon95.hr

PS i ovaj tekst je napisani prema izvještaju Vilima Papa 

Pozdrav, K